Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Ολάντ σε λίγη ώρα στο Παρίσι

15.32
Στον «ενωτικό ρόλο» που αναμένεται να παίξει ο Γάλλος πρόεδρος στις σχέσεις της Άνγκελα Μέρκελ με την Ελλάδα, εστιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ
 
Για «επιχείρηση γοητείας του Τσίπρα στο Ελιζέ» κάνει λόγο η εφημερίδα "Le Parisien" σχολιάζοντας την σημερινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας. Το Παρίσι αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους και ζητά τήρηση των δεσμεύσεων, περιμένοντας την θέση της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. 
 
 
Η συνάντηση των δύο ορίστηκε για τις 15:30 (ώρα Ελλάδας) και αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις.
 
Η "Le Parisien" αναφέρει πως «η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να διαρκέσει μία ώρα. Οι δύο τους θα αισθάνονται  άνετα καθώς έχουν έναν κοινό εχθρό: την πολιτική της λιτότητας, "τον εχθρό της ανάπτυξης στην Ευρώπης"».
 
Aπό την πλευρά του, τo γαλλικό δίκτυο "France Inter" σχολιάζει το ρόλο που αναμένεται να διαδραματίσει ο Φρανσουά Ολάντ κατά την συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο Ελιζέ: «Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να παίξει ενωτικό ρόλο μεταξύ Τσίπρα και Μέρκελ. Μπορεί, δηλαδή, να φέρει πιο κοντά το Βερολίνο και την Αθήνα για την εξεύρεση λύσης σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος».    
 
Την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση συζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αποκλείει πάντως την… ενδυματολογική λιτότητα: «Δεν τίθεται θέμα να αποχωριστώ την γραβάτα», διαμηνύει ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, σχολιάζοντας χαριτολογώντας το μη επιτηδευμένο στυλ του Έλληνα πρωθυπουργού. 
 
Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί και με την δήμαρχο της πόλης Αν Ινταλγκό.
 
 
 
protothema.gr