Θαύματα συμβαίνουν μία φορά στη ζωή, όπως με το miniEURO στο Ρέθυμνο

20.25

Εκστασιασμένοι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Minifootball με την Ελληνική διοργάνωση – Ψηλά πλέον ο πήχυς για την πόλη που θα διοργανώσει το miniEURO 2014!

Εξαιρετικά συμπεράσματα για τις εντυπώσεις που άφησε η χώρα μας με τη διοργάνωση του miniEURO 2013 στο Ρέθυμνο, αλλά και σημαντικές ειδήσεις για τις υποψηφιότητες των πόλεων που προτίθενται να αναλάβουν την μεγάλη αυτή εκδήλωση στα επόμενα δύο χρόνια βγήκαν στη Γενική Συνέλευση της EMF, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Εκεί, παρουσιάστηκαν οι υποψηφιότητες των χωρών για το miniEURO 2014 και πάρθηκε η απόφαση για αναβολή διάρκειας δύο μηνών στην ανακοίνωση της απόφασης. Όλα λοιπόν θα αποκαλυφθούν στις 16 Μαρτίου, με τις υποψήφιες χώρες του Ισραήλ, του Καζακστάν και της Πολωνίας (που φαντάζει ως το αουτσάιντερ της υπόθεσης), να περιμένουν την τελική ετυμηγορία της ομοσπονδίας.

Παράλληλα, την ίδια ημερομηνία θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια πόλη και για το miniEURO του 2015, με υποψήφιες χώρες αυτές της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Ιταλίας. Η τελευταία μάλιστα έχει μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού το υποψήφιο Τορίνο είναι η αθλητική πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη χρονιά αυτή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Ισραήλ και η πόλη του Εϊλάτ έχουν το προβάδισμα για το miniEURO 2014 και μένει να φανεί αν τα προγνωστικά επαληθευτούν τον Μάρτιο.

Το σημαντικό επίσης συμπέρασμα που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της EMF ήταν η επίδραση που είχε στα μέλη της και στο άθλημα γενικότερα η άρτια διοργάνωση που φιλοξενήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Δύο δηλώσεις από εξέχοντα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την Ελληνική διοργάνωση ήταν άκρως χαρακτηριστικές: Ο Τόμας Μπούτκους, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας της Λιθουανίας, ανέφερε για το miniEURO μεταξύ άλλων στο λόγο του "μακάρι να γινόταν κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο!"

Η μεγάλη όμως κουβέντα που δικαίωσε πλήρως την Ελληνική οργανωτικη΄Επιτροπή ήρθε από τα χείλη του Τζιανλούκα Φινάτσι, του Ιταλού πρόεδρου της ομοσπονδίας minifootball, στο πλαίσιο της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Τορίνο για το miniEURO 2015. Ο κος Φινάτσι είπε χαρακτηριστικά ότι "Θαύματα συμβαίνουν μία φορά στη ζωή και αυτό το θαύμα έγινε το 2013 στο Ρέθυμνο!".

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται η μεγάλη επίδραση που είχε στις τάξεις της EMF η Ελληνική επιτυχία και η δικαίωση των κόπων για την ανάληψης μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, δείχνοντας έτσι ότι η Ελλάδα μπορεί να φέρει εις πέρας projects μεγάλου βεληνεκούς!