Θεατρική Παράσταση: "Μια γιορτή στου Νούρι" του Volker Ludwig

14.12
Για πρώτη τους παραγωγή, οι δημιουργοί της Ίμερος επέλεξαν το έργο «Μια γιορτή στου Νούρι» του διεθνούς φήμης Volker Ludwig, ιδρυτή του Θεάτρου Grips του Βερολίνου. Πρόκειται για μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά και νέους. Στην Αθήνα παιζόταν στο Θέατρο Πορεία επί 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία με τον τίτλο «Μια Γιορτή στου Νουριάν». Ο Νουριάν ταξιδεύει στην Κρήτη και από Ιρανός γίνεται ο Σύριος Νούρι.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και απαρτίζονται από έμπειρους και τα- λαντούχους Κρητικούς ηθοποιούς. Ένα έργο με εκπαιδευτικό προσανατολισμό που ψυχαγωγεί τα παιδιά ενώ συγχρόνως πραγματεύεται με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς το θέμα τού ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Το έργο προτείνεται από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη.
Δυο λόγια για την υπόθεση του έργου:
Σε ένα οργανωμένο κάμπινγκ, ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθεί να διώξει τους Σύριους από τη θέση που έχουν κατασκηνώσει γιατί στο συγκεκριμένο σημείο κατασκηνώνει ο ίδιος επί μια δεκαετία. Ο γιος του Παπαδάκη υιοθετεί αρχικά τις προκαταλήψεις του πατέρα του ενώ η κόρη του μοιάζει να μην επηρε- άζεται τόσο και να έχει μια πιο ώριμη και αυθόρμητη στάση. Όταν ο Σύριος πατέρας μαθαίνει ότι ο Παπα- δάκης είναι δυσαρεστημένος επειδή έχουν κατασκηνώσει στο συγκεκριμένο σημείο, αλλάζει θέση στις σκηνές τους με μεγάλη προθυμία αλλά εν αγνοία του Παπαδάκη, γεγονός το οποίο οδηγεί σε ένα πλήθος κωμικών καταστάσεων που θα οδηγήσουν τον Παπαδάκη όχι μόνο να αναθεωρήσει τις ρατσιστικές του απόψεις, αλλά να ξεκινήσει και μια πιο ουσιαστική επικοινωνία με τους μετανάστες.

Δείτε το trailer της παράστασης:

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι – Συντεχνία του Γέλιου
Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσαμπουράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Γαλενιανού
Σκηνοθετική Συνεργασία: Βασίλης Κουκαλάνι – Συντεχνία του Γέλιου
Ηθοποιοί: Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Άρης Κουτεντάκης, Στέλιος Νερολαδάκης, Μαρίνος Παναγιωτάκης, Γιωργής Τσαμπουράκης
Σκηνογραφία: Ιουστίνη Χατζάκη 
Φωτογραφία – Video: Alessandro Giacalone 
Γραφίστας: Βασίλης Παπαδάτος
Φωτισμοί – Video Art: Βαγγέλης Καλαϊτζής 
Ενδυματολόγος: Akanksha Sharma 
Πρωτότυπη Μουσική: Νότης Μαυρουδής 
Τραγούδι Παράστασης: Active Member
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 2810 336196 | 6976 084756 | 6936 004242 / info@imerosart.com

Πότε: Καθημερινές: 09:30 – 11:00 Σάββατο: 17:00 – 18:30
 
Που: Θεατρικός Σταθμός, Θεατρικός Σταθμός, Εφέσου, Ηράκλειο
 
Πόσο: Κανονικό: 6 ευρώ Κρατήσεις σχολείων: 5€ / Προσφορά για 4μελή οικογένεια: 20 ευρώ