ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Ο Αδωνις ουρλιαζει κι ο Μητσοτάκης βγάζει selfie

15.34

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ

Τα όσα έγιναν εχθές Τετάρτη 22/04/2014 δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μην συζητηθεί σοβαρά καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Όπως αποδεικνύεται από τους διαλόγους οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στερούνται σοβαρότητας. Με θεατρινισμούς και απίστευτες ατάκες οι κύριοι Λοβέρδος και Γεωργιάδης διέκοπταν τη διαδικασία και εκτόξευαν βολές κατά του προεδρεύοντος Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Η αστειότητα σε όλο της το μεγαλείο: Την ώρα που ο Άδωνις έδινε ένα από τα γνωστά του σόου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τραβούσε selfies φωτογραφίες μετατρέποντας τη συζήτηση για τα ταμειακά αποθέματα της γενικής κυβέρνησης σε παρωδία του χειρίστου είδους.

Αυτοί οι άνθρωποι, εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και ήθελαν να μας σώσουν επί δυο χρόνια.

Δείτε τους διαλόγους και το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Λοβέρδος: Να τοποθετηθούμε επί της διαδικασίας

Διαμαντόπουλος: Ο υπουργός θα πάρει τον λόγο για παρέμβαση επί της διαδικασίας

Λοβέρδος: Η διαδικασία δεν αφορά τον υπουργό. Εμείς επιλέγουμε, εμείς πρέπει να αποφασίσουμε

Κουτσούκος: Εχει δίκιο ο Πανούσης όταν σας λέει «πως σας εκλέγουν»

Λοβέρδος (σε Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού, εσάς τι σας αφορά; Τι θέλετε εδώ;

Μάρδας: Θα είχε ήδη τελειώσει

Λοβέρδος: Δεν έπρεπε καν να αρχίσετε

Διαμαντόπουλος: Ποιο το πρόβλημα; Εδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση. Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους, αλλά δεν πάτε και εσείς πίσω

Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος ρε τρομοκράτη;

Μάρδας: Για το διαδικαστικό της υπόθεσης η πρότασή μου είναι να γίνει μια συνεδρίαση και να κλείσει

Σε αυτό το σημείο στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές φωνές και το θερμόμετρο ανέβηκε κι άλλο

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε. Δεν σας τιμά

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κύριε Μάρδα

Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Θα μας πει πως να συνεδριάσουμε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;

Διαμαντόπουλος: Ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που έχει συμβεί

Ο αδαής κύριος Λοβέρδος

Πολλά μαργαριτάρια ειπώθηκαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής. Κι όχι μόνο μαργαριτάρια. Πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν να έχουν και κοντή, πολύ κοντή μνήμη, σε ό,τι αφορά στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης των σαμαροβενιζέλων. Αλλά ας είναι, άλλωστε την κοντή τους μνήμη την έχουμε αναδείξει… Ας επανέλθουμε στα μαργαριτάρια.

Ο αποκαλούμενος (εμείς δεν το αποδεχόμαστε πάντως…) «Βασιλάκης Καΐλας» βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τέως υπουργός που διάλυσε την Υγεία, επίδοξος διάδοχος του Βενιζέλου, ου μην και αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου στο Συνταγματικό Δίκαιο, κατά κόσμον Α. Λοβέρδος σε οίστρο ευρισκόμενος ( η αγωνία του για το πολιτικό του μέλλον δεν κρύβεται…) είπε πως η ΠΝΠ έχει αντισυνταγματικές διατάξεις σε ό,τι αφορά ειδικότερα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά την υπέγραψε», είπε στεντόρεια τη φωνή.

Εμείς συνταγματολόγοι δεν είμαστε, σαν τον καθηγητή, συγγνώμη, τον αναπληρωτή καθηγητή Συνταγματικού του Παντείου.

Επειδή όμως απλώς έχουμε διαβάσει το Σύνταγμα, θα είχαμε να του πούμε ότι μάλλον θα τρίζουν τα κόκαλα του αειμνήστου (πραγματικού) καθηγητή Δημ. Τσάτσου, μαθητής του οποίου υπήρξε ο εν λόγω Λοβέρδος, με τα όσα ξεστομίζει ο μαθητής του!

Διότι σύμφωνα με την συνταγματική αναθεώρηση του 1985-1986 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη συνταγματικότητα νομοθετημάτων!

Παρακάμπτοντας δηλαδή το αν πράγματι έχει αντισυνταγματική χροιά η ΠΝΠ (που όπως λένε έγκριτοι συνταγματολόγοι, δεν έχει) παρακολουθούμε ένα συνταγματολόγο, έστω αναπληρωτή καθηγητή, να συλλαμβάνεται αγνοών βασική συνταγματική διάταξη!

Ε, σε λίγες βδομάδες που ο κύριος αναπληρωτής καθηγητής θα βρίσκεται –μαζί με τον Βενιζέλο το φίλο του- πολιτικά άνεργος, θα μπορεί να κάνει εντατικές επαναλήψεις συνταγματικού δικαίου.

Ίσως μάλιστα να κάνει ο ένας στον άλλο ερωτήσεις, για να εμπεδώσουν καλύτερα τις επαναλήψεις! Και να μην εκτίθενται!

newsbomb.gr