Θες συχνότερους οργασμούς; Κάνε την… περιοχή σου πιο δυνατή με αυτές τις ασκήσεις!

16.43

Το 1952 ο δρ Αρνολντ Κέγκελ επινόησε μια σειρά ασκήσεων για τις γυναίκες που έπρεπε να βελτιώσουν τον ουροποιητικό έλεγχο με την ενδυνάμωση του ηβοκοκκυγικού μυός, ο οποίος ελέγχει το μέγεθος και τη διάταση του κολπικού ανοίγματος.

Προς μεγάλη ευχαρίστηση των ασθενών του, αποδείχτηκε ότι οι ασκήσεις αύξησαν την ικανότητά τους για οργασμό. Επίσης, αύξησαν και την ένταση του οργασμού. Με την ενδυνάμωση του μυός αυξήθηκε και η κυκλοφορία του αίματος και εφόσον η καλή κυκλοφορία παίζει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση, η όλη προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της σεξουαλικής ευαισθησίας και ανταπόκρισης.

Και παρ' όλο που οι ασκήσεις του Κέγκελ δεν είναι πια τόσο διαδεδομένες, κάποιοι σεξοθεραπευτές τις συνιστούν επειδή πιστεύουν ότι έχουν αποτέλεσμα και ότι ο καλός μυϊκός τόνος στο συγκεκριμένο σημείο πραγματικά βοηθά στον οργασμό. Ο τρόπος να συνειδητοποιήσετε ακριβώς σε ποιο μυ αναφερόμαστε, είναι να τον ανακαλύψετε διακόπτοντας τη ροή των ούρων όταν πάτε στην τουαλέτα (ο μυς αυτός που χρησιμοποιείτε για να ελέγξετε τη ροή είναι ο ηβοκοκκυγικός). Μόλις νιώσετε ότι τον ελέγχετε, τότε αρχίστε να τον γυμνάζετε.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης του ηβοκοκκυγικού μυός
Κάνοντας αυτές τις απλές ασκήσεις μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ποιότητα και την ποσότητα των οργασμών σας. Μπορείτε να τις επαναλαμβάνετε 3-4 φορές την ημέρα. Στην αρχή είναι ίσως λίγο κουραστικές, αλλά γρήγορα θα γίνουν πιο εύκολες. Αξίζει να κάνετε μια δοκιμή και είναι σίγουρο ότι θα έχετε feed-back και από το σύντροφό σας.

1. Σφίξτε και χαλαρώστε το μυ. Κάντε 20 επαναλήψεις.
2. Σφίξτε το μυ και παραμείνετε έτσι για 30'' και μετά χαλαρώστε. Κάντε 10 επαναλήψεις.
3. Σφίξτε το μυ ενώ ταυτόχρονα εισπνέετε.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να σφίξετε και το μυ του στομάχου ταυτόχρονα. Αυτό ίσως σας δυσκολέψει στην αρχή, αλλά γίνεται ευκολότερο με την εξάσκηση. Κάντε 10 επαναλήψεις.

queen.gr