Θετικά για την Κρήτη τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση «TOP RESA IFTM» στο Παρίσι

09.43

Με στόχο τη μέγιστη προβολή της Κρήτη η Περιφέρεια, συμμετέχει στην τουριστική έκθεση «TOP RESA IFTM» που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Στην έκθεση, βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά  η οποία έχει συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες του τουρισμού στο περίπτερο του ΕΟΤ ,ενώ στον ίδιο εκθεσιακό χώρο Porte de Versailles ,την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης που με την σειρά του είχε συναντήσεις με την κ Κουντουρά και εκπροσώπους διεθνών τουριστικών οργανισμών αλλά και των ΜΜΕ.

Τα μηνύματα απο την έκθεση σύμφωνα με τον κ Βαμιεδάκη κρίνονται θετικά και την επόμενη σεζόν για την Κρήτη και γενικότερα για την Ελλάδα, όπως και φέτος αλλά και το 2014 το τουριστικό ρεύμα ήταν αυξημένο απο την Γαλλία προς το νησί μας. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο-σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- πως ο ρυθμός των αφίξεων από τη Γαλλία παρουσιάζει την τελευταία διετία εντυπωσιακή αύξηση, με την αγορά να έχει ανέβει στην τρίτη θέση στην κατάταξη των σημαντικότερων χωρών προέλευσης τουριστών. Πέρυσι οι αφίξεις από τη Γαλλία εμφάνισαν αύξηση 27% και  οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 24,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου τον περασμένο Ιούλιο σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων από τη Γαλλία κατά 11,5% και τον Αύγουστο15,4% ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός των αφίξεων από τη Γαλλία θα ανέβει ακόμη περισσότερο την προσεχή σεζόν.

“Η Γαλλική αγορά παρουσίασε μια πολύ μεγάλη δυναμική φέτος το Καλοκαίρι, η οποία αποτυπώθηκε σε διψήφια ποσοστά αύξησης των αφίξεων στο νησί μας. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην αναταραχή που υπήρξε στη Βόρεια Αφρική, παραδοσιακό προορισμό των Γάλλων, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καθιερώνεται στη συνείδηση τους ως ένα ασφαλής, ποιοτικός και ανταγωνιστικός προορισμός» δήλωσε χαρακτηρίστηκα ο κ Βαμιεδάκης, και πρόσθεσε: «Βλέπουμε με χαρά ότι τόσο τα τουριστικά πρακτορεία, αλλά και οι αεροπορικές εταιρείες παρουσιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξο προγραμματισμό για το 2016, πράγμα που σημαίνει ότι, εκτός απροόπτου η αυξημένη ροή επισκεπτών θα διατηρηθεί».