Την απογοήτευση του εκφράζει ο δήμαρχος Αποκόρωνα για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

17.18

Την απογοήτευση του για τη μη ξεκάθαρη θέση να μην τοποθετηθούν υπέργειοι πυλώνες υψηλής τάσης, εκφράζει ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, για την επιτροπή περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Η επιτροπή συνεδρίασε χτες στο Ηράκλειο και αποφάσισε να εξεταστεί η περίπτωση της υποθαλάσσιας γραμμής και η υπογειοποίηση της στους δομημένους οικισμούς από τον ΑΔΜΗΕ, χωρίς να απορρίπτει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Κάτι που ζητούσε ο δήμος Αποκορώνου.

Παράλληλα, ο κ. Κουκιανάκης εκφράζει και τον προβληματισμό του για τη στάση που κράτησαν και οι Χανιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι για το θέμα πλην των κυρίων Χαιρετάκη και Μαρινάκη και Μαρίας Βάρδα από το Λασίθι που ζητούσαν την καταψήφιση της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο δήμος Αποκορώνου δε θα αφήσει το θέμα στην τύχη του με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι δεν δικαιωθεί η τοπική κοινωνία η προσφυγή στο ΣτΕ είναι μονόδρομος ενώ ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης περιμένει και το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.