Την Κυριακή (29/5) ο Βενιζέλειος Δρόμος

14.32

Την προσεχή Κυριακή (29/5) θα πραγματοποιηθούν ο Βενιζέλειος Δρόμος και ο Δρόμος της Πόλης στα Χανιά, με ώρα έναρξης τις 9:10 και 9:00 αντίστοιχα.

Η σχετική προκήρυξη αναφέρει:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

«68ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ»

Κλασική διαδρομή 10.500 μ.

και

ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ 2016

Μικρός Βενιζέλειος – Διαδρομή 3.500 μ.

Αγώνες αφιερωμένοι στη μνήμη του εθνάρχη Ελευθερίου Κ. Βενιζέλου

Διοργάνωση: Αθλητικός Όμιλος Χανίων «Ο ΚΥΔΩΝ» – ΣΕΓΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

Δήμος Χανίων – Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος» – Ε.Α.Κ. Χανίων

Συνδιοργάνωση: Τμήμα Τροχαίας Χανίων – Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ.

Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 29 Μαϊου 2016

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 09.00 π.μ. για τον «Δρόμο της Πόλης»

09.10 π.μ. για τον 68ο Βενιζέλειο Δρόμο

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

* ΔΙΑΔΡΟΜΗ 68ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Πλατεία Αγοράς – Ελ. Βενιζέλου – Ακρωτηρίου – Τάφοι Βενιζέλων – Ακρωτηρίου – Ελ. Βενιζέλου – Πλ. Αγοράς (10.500 μ.). ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό: στον Κατσαμπά, στο μνημείο του σμηναγού Κ. Ηλιάκη και στους Τάφους των Βενιζέλων.

* ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ»: Πλ. Αγοράς – Ελ. Βενιζέλου – Ακρωτηρίου -οικία Ελ. Βενιζέλου – Χαλέπας – Ελ. Βενιζέλου – Πλ. Αγοράς (3.500 μ.). ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν 2 σταθμοί εφοδιασμού με νερό: στην οδός Ελ. Βενιζέλου (Χονολουλού) και στην οικία Ελ. Βενιζέλου.

Επίσης στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά και χυμοί για όλους τους τερματίσαντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Κατάστημα ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΟΡ – Αν. Παπανδρέου 57 ή μία ώρα πριν την εκκίνηση στην Πλ. Αγοράς, στη γραμματεία των αγώνων.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Οι αθλητές και αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί πριν από τους αγώνες από ιατρό, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αγωνισθούν χωρίς κίνδυνο της υγείας τους.

Οι δρομείς και οι γονείς των παιδιών, εάν πρόκειται για ανήλικο, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υπογράφουν και υπεύθυνη δήλωση, ότι οι συμμετέχοντες έχουν εξεταστεί ιατρικώς και αναλαμβάνουν επίσης την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον δρομέα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά το τέλος του αγώνα και έχει σχέση με θέματα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για τα θέματα υγείας αυτών των αθλητών – τριών, αλλά και για ότι συμβεί και οφείλεται σε έλλειψη ιατρικού ελέγχου, είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά και ο νόμιμος εκπρόσωπος τους (για τους ανηλίκους) και σε καμιά περίπτωση οι οργανωτές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ 68ου ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες στην κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα.

Σε όλους τους συμμετέχοντας θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ αγώνα «ΔΡΟΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ»: Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα, στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Λυκείων (αγόρια – κορίτσια), Γυμνασίων (αγόρια – κορίτσια) και Δημοτικών (αγόρια – κορίτσια).

Σε όλους τους συμμετέχοντας θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Για το Δ.Σ. του Α.Ο. ΚΥΔΩΝ

Ο πρόεδρος Αθαν. Κουβάτσος   Ο γεν. γραμματέας Ιωάν. Σταυρακάκης