Την Τρίτη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινιάζει το 2ο Φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

16.09

Με τον τίτλο, Ατομικές και Συλλογικές Ταυτότητες, Αυτοπροσδιορισμός στον σύγχρονο κόσμο, το 2Ο Φεστιβάλ Βιβλίου των Χανίων θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στο Ενετικό Λιμάνι την Τρίτη 20 Ιουνίου. Το μεσημέρι στον Δήμο Χανίων οι διοργανωτές, Περιφέρεια και Δήμος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για τις λεπτομέρειες του Φεστιβάλ στο πλαίσιο του οποίου θα αναγορευτεί ως επίτιμη δημότης η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και ομιλίες, συνολικά 65 εκδηλώσεις σε πολιτιστικούς χώρους, όπως το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, το Γυαλί Τζιμί, η Πύλη Σαμπιονάρα, το Μεγάλο Αρσενάλι, ο φιλολογικός σύλλογος Χρυσόστομος και ο δημοτικός Κήπος.

Το φεστιβάλ θα κινηθεί σε 6 θεματικούς άξονες με τίτλους:

 Ένας κόσμος σε αναζήτηση

Άνθρωπος και μηχανή

Το τραύμα της ανταλλαγής : 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης

Τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Κρητών

Η αρχαία Ελλάδα στο σύγχρονο μυθιστόρημα

Εντοπιότητα και παγκοσμιοποίηση

Την Τρίτη 20 Ιουνίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις και ομιλίες μεταξύ των οποίων η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις 7 και στις 8 η ομιλία του διακεκριμένου Βρετανού ιστορικού και διπλωμάτη Μάικλ Λιοέλιν Σμιθ για τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Κρητών.