Το αδιαχώρητο στο Δασαρχείο Χανίων – 22.500 φάκελοι σε λίγες ημέρες

14.21

Κατά χιλιάδες προστίθενται καθημερινά οι φάκελοι στο Δασαρχείο Χανίων των αντιρρήσεων και των πρόδηλων λαθών που καταθέτουν οι πολίτες.

Σήμερα προτελευταία μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας για την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι τις 10 το πρωί είχαν κατατεθεί τουλάχιστον 500 φάκελοι ενώ και αύριο 11 Αυγούστου τελευταία μέρα της προθεσμίας αναμένεται να σημειωθεί το αδιαχώρητο.

Στην υπηρεσία σπεύδουν είτε μεμονωμένα οι πολίτες είτε μηχανικοί ή και δικηγόροι για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και κάποιοι κρατούν κούτες με φακέλους.

Σύμφωνα με τη Δασάρχη Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη στο σύστημα για τη δεύτερη φάση της κατάρτισης των δασικών χαρτών, έχουν κατατεθεί 22.500 αντιρρήσεις και πρόδηλα λάθη και μέχρι αύριο θα πρέπει να πάρουν τουλάχιστον το πρωτόκολλο ακόμα 5.000 υποθέσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού αφού οι 7 συμβασιούχοι σε 10 μέρες θα πρέπει να αποχωρήσουν από την υπηρεσία και οι μόνιμοι υπάλληλοι θα κληθούν να ελέγξουν εκτός από τους 22.500 φακέλους και εκείνους που είχαν ξεκινήσει από την πρώτη φάση. Ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος.

Και αύριο από νωρίς το πρωί αναμένεται να σημειωθεί το αδιαχώρητο με την Δασάρχη να καλεί εκείνους που δε μπορούν να μεταβούν στην υπηρεσία να στείλουν τα δικαιολογητικά τουλάχιστον μέσω του ταχυδρομείου για να φαίνεται ότι η ημερομηνία κατάθεσης είναι εντός της προθεσμίας.