«Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας»

14.06

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στις 20:30, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Άγγελου Κατσιρντάκη, «Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας».

Διοργάνωση: 
Με αφορμή τα γεγονότα &
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων

Ομιλητές: 
Μανώλης Φραγκάκης – Ιατρός & Πρόεδρος του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων  & Νίκος Σωτηρόπουλος – Καθηγητής Μουσικός
Μελοποίηση ποιημάτων: Νίκος & Ανδρέας Σωτηρόπουλος
Φωνή: Ιλεάνα Σωτηροπούλου

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά με την ποιητική συλλογή:
Όταν Η κάμπια εκκολάφθηκε…
“Το ανθολόγιο μιας πεταλούδας” δημιουργήθηκε μέσα σε ένα κλίμα εσωτερικής διαμάχης-διαμαρτυρίας, τόσο κραυγάζουσας όσο και σιωπηλής, καθιερώνοντας το ως το πρώτο ελευθεριακό ποιητικό δημιούργημα, το οποίο αποτελεί μία ειλικρινή εξομολόγηση, κυρίως, προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Το ίδιο το βιβλίο κινείται σε μία σειρά κοινωνικό παρατηρήσεων, αλλά, κατά κύριο λόγω σε μία αλληγορία που εξυπηρετεί την εξύμνηση του έρωτα, δίνοντας του άλλοτε υπόσταση καταστροφέα και άλλοτε τον ρόλο του δημιουργού, καθιστώντας τον βασικό συστατικό για μία ζωή που αναζητά την εγρήγορση.

Σύντομο βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Άγγελος Κατσιρντάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Απρίλιο του 86′ όπου και έκανε τα πρώτα του παιδικά βήματα. Μεγαλωμένος σε μία μονογονεϊκή οικογένεια, και σε ηλικία  13 μόλις ετών, αποφάσισε να πάρει την ζωή στα χέρια του, εγκαταλείποντας τα σχολικά θρανία και ξεκινώντας εργασία. Μεγαλώνοντας, όμως, μεγάλωναν και οι εσωτερικές του ανησυχίες, καθώς και η ανάγκη του να ανασυγκροτηθεί.

Αυτό τον ώθησε στην αναζήτηση τρόπων αυτοβελτίωσης, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει τον κόσμο τον βιβλίων, τόσο προσωπικής ανάπτυξης όσο και φιλοσοφίας και λογοτεχνίας. Στα 27 του αποφάσισε να συνεχίσει αυτό που άφησε μισό, και έτσι άρχισε την  φοιτήσει του στο εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου. Την ίδια περίοδο κάνει τα πρώτα του συγγραφικά βήματα και με ζωτικής σημασίας βοήθεια της αρχαιολόγου και συγγραφέας Ειρήνη Γαβριλάκη, ωθείται στη συγγραφή και την ολοκλήρωση της πρώτης του ποιητικής συλλογής, καθώς και του πρώτου του διηγήματος.