“Το αστυνομικό μέγαρο του Ρεθύμνου είναι άκρως επικίνδυνο”. Επιστολή της ΕΑσΥ Ρεθύμνης για το πρόβλημα της στέγασης

09.36

Επιστολή για το ζήτημα της στέγασης των Υπηρεσιών τους, απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης.

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Υπουργέ,

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε κεντρική Αστυνομική Υπηρεσία του Ρεθύμνου, αποφασίσαμε να σας γνωστοποιήσουμε, χωρίς καμία υπερβολή, τα πραγματικά περιστατικά, για να λάβετε απευθείας γνώση για την επικίνδυνη κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Την 29η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 03:40? σε στεγασμένο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου και συγκεκριμένα έξω από τα κρατητήρια, αποκολλήθηκε από την οροφή του κτίσματος ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντου και έπεσε ακριβώς δίπλα από το αριστερό χέρι συναδέλφου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων.

Ευτυχώς ο συνάδελφος απεδείχθη τυχερός, καθότι, δεδομένου του μεγέθους του τσιμέντου που αποκολλήθηκε (φωτογραφία 1 και 2), εάν έπεφτε πάνω στο κεφάλι του ή σε άλλο σημείο του σώματός του, τα πράγματα θα είχαν διαφορετική εξέλιξη για τον συνάδελφο, που στην καλύτερη περίπτωση θα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Το συμβάν αυτό, έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περαστικά που συμβαίνουν κατά καιρούς εντός του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», τα οποία δεν είχαν δυσάρεστη κατάληξη, χάρη και μόνο στον παράγοντα τύχη. Μέχρι πότε όμως??.;

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με διάφορους τρόπους ότι το υπάρχον κτίριο είναι, με όλη τη σημασία της λέξης ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ, για οποιονδήποτε εργάζεται, εξυπηρετείται ή φιλοξενείται σε αυτό. Η κατάστασή του δε, έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της μη συντήρησής του για αρκετά χρόνια. Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά φωτογραφίες, από διάφορα σημεία του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», στις οποίες αποτυπώνεται η παρούσα επικίνδυνη κατάστασή του.

Κ. Υπουργέ,

κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

1. Να επισκευαστούν άμεσα τα επικίνδυνα σημεία του κτιρίου και παράλληλα να γίνει συντήρηση όλου του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», το οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ακατάλληλο, από σχετικές εκθέσεις και μελέτες, όσο αφορά την στοιχειώδη ασφάλεια που παρέχει.
2. Να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί και να οριοθετηθεί κατάλληλος οικοπεδικός χώρος, ικανός να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ανέγερση νέου κτιρίου – Αστυνομικού Μεγάρου, όπου θα μπορούν να μεταστεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή την φορά θα εισακουστούμε.