Το κίνητρο του δράστη της δολοφονίας στην Αρχοντική αναζητούν οι αρχές

16.27

Το στοιχείο κλειδί που θα οδηγήσει στον δράστη της δολοφονίας του 46χρονου ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Παρασκευή στην Αρχοντική Ρεθύμνου, αναζητούν οι αστυνομικοί. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως δυνατός γρίφος για τα έμπειρα στελέχη των αρχών καθώς η βεντάλια των διαφορών του 46χρονου πατέρα ενός ανήλικου κοριτσιού δεν είναι μικρή. Να θυμίσουμε πως από την περασμένη Τετάρτη τον αναζητούσε η γυναίκα του καθώς δεν επέστρεψε στο σπίτι και την Παρασκευή τον βρήκε η ίδια νεκρό μέσα στο αυτοκίνητο του σε μια ερημική τοποθεσία κοντά στο ποιμνιοστάσιο του.

Οι αρχές πιστεύουν πως αν εντοπίσουν το κίνητρο θα βρουν και το χέρι που οπλίστηκε με την φονική καραμπίνα που στόχο είχε να σκοτώσει το θύμα, αφού τα σκάγια χρησιμοποιούνται στο κυνήγι αγριογούρουνου και ο 46χρονος βλήθηκε από απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων, με τον θάνατο του να είναι ακαριαίος καθώς τραυματίστηκε θανάσιμα στον θώρακα και το μυοκάρδιο, ενώ βρισκόταν καθισμένος στο κάθισμα του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο του.

Ήδη στην ασφάλεια Ρεθύμνου έχουν προσαχθεί αρκετοί συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του 46χρονου, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί κάποιος μέχρι σήμερα. Από τις καταθέσεις προσπαθούν να βρουν οι αρχές το αν αναβίωσε μια παλιά βεντέτα όπου πρωταγωνιστές ήταν άτομα της οικογένειας του θύματος ή αν κάποιος ή κάποιοι από το σήμερα είχαν διαφορές με τον 46χρονο, ο οποίος ήταν γνώριμος στις αρχές καθώς έφερε βαρύ ποινικό παρελθόν.

Στην ερημική τοποθεσία που σημειώθηκε το φονικό μπορεί να περάσουν και μέρες για να φανεί κάποιος στον δρόμο και για αυτό για δύο μέρες ήταν νεκρός στο αμάξι του και κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι κείτονταν νεκρός στην καμπίνα του οχήματος.

Το σίγουρο είναι ότι ο 46χρονος αιφνιδιάστηκε καθώς δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο ενώ δεν πρέπει να είχε ραντεβού με τον δράστη, σε περίπτωση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών αφού ο ίδιος δεν είχε όπλο μαζί του.

Ο 46χρονος δολοφονήθηκε με τον ίδιο τρόπο που έχασαν τη ζωή του τα αδέλφια του το 1995 και το 2007, και 12 χρόνια μετά τον θάνατο του θείου του διαβόητου δραπέτη επί 15 έτη των φυλακών του Βαγγέλη Σελιανάκη, ο οποίος εξέτιε ισόβια για τρεις από τις 9 δολοφονίες της βεντέτας.

Οι αρχές εκτιμούν ότι επιλέχθηκε ο ίδιος τρόπος δολοφονίας του 26χρονου με τα αδέλφια του για να μπερδευτούν οι αστυνομικοί και να ερευνήσουν την αναβίωση της βεντέτας, κάτι που για εκείνους είναι το τελευταίο σενάριο.