Το κλειδί στην πρόληψη τα ανοιχτά ποτάμια, ρυάκια και χείμαρροι – Συνεδρίασε το ΣΝΟ

16.40

Μπορεί πριν αρχίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, ποταμοί χείμαρροι και ρυάκια να καθαρίζονται στα Χανιά, όμως αυτό δε φτάνει τονίζει το πυροσβεστικό σώμα. Σε κάθε κακοκαιρία η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται γιατί τα φερτά υλικά με τις βροχοπτώσεις συσσωρεύονται και έτσι δημιουργούνται τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πρωί στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να καθοριστεί ο συντονισμός των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας ενόψει του χειμώνα αν και ήδη στην Κρήτη έχουν σημειωθεί δύο μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου. Η μοιραία νεροποντή στον Δήμο Μαλεβιζίου και η πρωτοφανής καταστροφή επιχειρήσεων και σπιτιών στον Δήμο Σητείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων τόνισε ότι για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αποκαταστάσεις αλλά και για το ενδεχόμενο άμεσης παρέμβασης σε περιοχές που χτυπά ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, υπάρχουν 20 εργολαβίες με μηχανήματα έργου σε διάφορες περιοχές του νομού.

Πρόβλημα ενδεχομένως να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη θέση Ζαχαριάς του ΒΟΑΚ πριν τα μεγάλα Χωράφια όπου το Υπουργείο Υποδομών εκτελεί εργασίες και προβλέπεται η στένωση του δρόμου και η τοποθέτηση φαναριών.