Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων στην παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping Miami 2015

20.17

Για άλλη μια χρονιά το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του κ. Κώστα Μπροκαλάκη συμμετέχει με δικό του εκθεσιακό χώρο στο Ελληνικό Περίπτερο στη μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping Miami 2015 από 16–19 Μαρτίου 2015, προβάλλοντας το Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων. Στο περίπτερο του Λιμενικού Ταμείου συμμετέχει και ο ναυτικός πράκτορας  κ. Νίκος Τσαγκαράκης.
Στο κορυφαίο αυτό επαγγελματικό γεγονός της διεθνούς κρουαζιέρας, συμμετέχουν πάνω από 240 προορισμοί και λιμάνια κρουαζιέρας από 147 χώρες και 930 εκθέτες από όλη την βιομηχανία της διεθνούς κρουαζιέρας (τεχνικές εταιρείες, ναυπηγεία, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, κλπ).
Το Λ.Τ.Ν.Χ. έχει προγραμματίσει μια σειρά από κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τα ανώτερα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας, παρουσιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τις βελτιώσεις και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στο Λιμάνι της Σούδας, καθώς και το εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού των Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων καθιερώνονται στο χώρο της κρουαζιέρας και βρίσκονται όλο και περισσότερο στις προτιμήσεις των εταιρειών κρουαζιέρας με άμεσο αποτέλεσμα για το 2015 τον διπλασιασμό σχεδόν των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων και τον τριπλασιασμό των επιβατών κρουαζιέρας συγκριτικά με το 2014, όταν στο σύνολο σχεδόν της Ν.Α. Μεσογείου αναμένεται το 2015 μείωση των μεγεθών αυτών.
Επιπλέον, και για το 2016 τα θετικά αποτελέσματα για το Λιμάνι της Σούδας συνεχίζονται εκτός των άλλων, με τις προσεγγίσεις για πρώτη φορά τριών νέων κορυφαίων εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας, της Princess Cruises, της AIDA Cruises και της TUI Cruises. Η πρώτη θα έχει το Λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά σαν ένα από τα δύο λιμάνια της Ν.Α. Μεσογείου που επισκέπτεται το World Cruise (παγκόσμια κρουαζιέρα 120 ημερών) που κάνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο η εταιρεία, η δεύτερη επιλέγει το Λιμάνι της Σούδας για να εμπλουτίσει το προϊόν κρουαζιέρας που προφέρει στους πελάτες της για την Ν.Α. Μεσόγειο και η τρίτη επιλέγει το Λιμάνι της Σούδας για δύο από τα πλοία του στόλου της που κάνουν διαφορετικά προγράμματα κρουαζιέρας στην περιοχή μας.
Επισημαίνεται ότι και στις τρεις ανωτέρω εταιρείες κρουαζιέρας, έγιναν το 2014 στα κεντρικά τους γραφεία αναλυτικές τεχνικές παρουσιάσεις από το Λιμενικό Ταμείο των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στο Λιμάνι της Σούδας, των προγραμματισμένων βελτιώσεων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του προορισμού των Χανίων.
Μέσα από την εφαρμοζόμενη, με επιτυχία βάσει των αποτελεσμάτων, στρατηγική εξωστρέφειας του Λιμενικού Ταμείου τον τελευταίο 1,5 χρόνο, έχουμε καταφέρει σαν Λιμάνι και σαν προορισμός να διεκδικούμε το μερίδιο που μας αναλογεί και στον τουρισμό κρουαζιέρας και να στοχεύουμε ακόμη ψηλότερα για το μέλλον. Αυτή η στρατηγική θα συνεχισθεί με στοχευμένες συναντήσεις-παρουσιάσεις με τις εταιρείες κρουαζιέρας, ενώ παράλληλα θα συνεχισθεί και η προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων του Λιμένα της Σούδας, με στόχο την προσέλκυση νέων εταιρειών κρουαζιέρας και την αύξηση του αριθμού αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στα Χανιά για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.