Το miniEURO 2015 στην Κροατία

15.36

 
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball 2015 θα γίνει στην Κροατία και μπαίνει πλέον στην Τελική του ευθεία. Οι διοργανωτές δημοσίευσαν το λογότυπο το οποίο παραπέμπει ευθέως στην Βαλκανική χώρα και ποιοτιικά αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ την διοργάνωση του 2014 που είχε διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο και άφησε αμφιλεγόμενες εντυπώσεις. Ίσως το φορτίο της διαδοχής της εκπληκτικής διοργάνωσης της Ελλάδας του 2013 έπεσε αρκετά βαρύ για τους φιλότιμους Μαυροβούνιους αλλά ακόμα στις καρδιές εκατομμυρίων φιλάθλων έχει παραμείνει εκείνος ο μαγικός Οκτώβρης του 2013 στην Κρήτη!
 
Φέτος, οι προσδοκίες είναι υψηλές και οι Κροάτες έχουν αποδείξει πολλές φορές – αν και στο σύνολό τους είναι λιγότεροι και από τον πληθυσμό της Αθήνας (!), μόλις 4,5 εκατομμύρια – πως είναι άκρως αθλητικός λαός με απίστευτο πάθος για την στρογγυλή θεά. Στον χώρο του Minifootball άλλωστε πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο, φτάνοντας πέρσι στους 8 και πρόπερσι στον Τελικό και βρίσκονται στην 6η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης, θέση που είχε η Ελλάδα το 2013 και που έχει χάσει τα τελευταία 2 χρόνια μετά τους αλεπάλληλους αποκλεισμούς στους 16 από την Γερμανία. Η 11η θέση που έχει η Ελλάδα ωστόσο διασφαλίζει την παραμονή της στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας που πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού για τις επόμενες σεζόν.
 
Το miniEURO διεξάγεται στην πόλη Vrsar, στην περιοχή Istria της Κροατίας, στον κόρφο της Αδριατικής, σε ένα υπέροχου κάλλους φυσικό τοπίο. Αυτά βεβαίως για τους φιλάθλους και τους τουρίστες, διότι οι παίχτες μας θα είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο αυστηρό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό πρόγραμμά τους.
 
Στις 21 με 27 Σεπτεμβρη λοιπόν η καρδιά του Minifootball θα χτυπάει στην Κροατία και τον παλμό της μας μεταφέρουν τα κανάλια Novasports που έχουν τα δικαιώματα της διοργάνωσης από το 2013. H Umbro ντύνει την ομάδα με εμφανίσεις από τη νέα κολεξιόν και αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Φυσικά η Orphee Beinoglou συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πιο στενούς στρατηγικούς συμμάχους της καθώς η μεγάλη ελληνική εταιρία logistics βρίσκεται στο πλευρό της ηθικά και ουσιαστικά από το 2013.
 
Το N’JOY UNI-League αποτελεί τον πυρήνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Minifootball από το οποίο προκύπτει η Ελληνική Ομάδα που φέτος προμηνύεται να παρουσιαστεί αρκετά ανανεωμένη σε σχέση με το ρόστερ των 2 τελευταίων ετών. Το επίπεδο της εγχώριας διοργάνωσης άλλωστε είναι πάρα πολύ υψηλό και η διαδικασία της προεπιλογής αλλά και της τελικής κατάρτισης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον τεχνικό Αποστόλη Γκαϊφύλλια που παραμένει στο τιμόνι για 3η συνεχόμενη σεζόν.