Το πως θα αλλάξει το κυκλοφοριακό των Χανίων ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο

16.10

Το πως θα κινούμαστε τα επόμενα χρόνια στην πόλη ενέκρινε χτες το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι επιτέλους μετά από 4 χρόνια προσπαθειών υπάρχει ένα ολοκληρωμένο κυκλοφοριακό σχέδιο. Το σχέδιο περιλαμβάνει εκτεταμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις ώστε ο όγκος των αυτοκινήτων να μη διοχετεύεται στο κέντρο της πόλης.

Αυτό που απασχολεί τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες και που το αναδεικνύουν ίσως ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Τώρα με την ανάπλαση των πεζοδρομίων που μεγαλώνει το πλάτος τους αναρωτιούνται το που θα βρίσκουν να παρκάρουν.

Οι Χανιώτες όπως δείχνουν οι έρευνες δε χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ αφού έχουν το χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα. Ο Δήμος θα προμηθευτεί 5 ηλεκτρικά λεωφορεία για να πραγματοποιεί δρομολόγια με τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης ως μια λύση στο πρόβλημα, οι οποίοι έχουν προβλεφθεί σε Κλαδισό, Χαλέπα και Γογονή.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε και στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου και στην αξιοποίηση του, με την πρόταση της δημοτικής αρχής είναι κάποιοι χώροι από τα 52 συνολικά στρέμματα να χρησιμοποιηθούν ως πάρκινγκ μέχρι το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει τις χρήσεις του.

Παράλληλα, δεν έχει εγκαταλειφθεί η σκέψη του υπόγειου πάρκινγκ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, με την Αρχαιολογία να πατάει τον διακόπτη για το πράσινο φως.

Τέλος, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, κάλεσε τους Χανιώτες στη μεγάλη γιορτή γνωριμίας του στρατοπέδου Μαρκοπούλου το Σάββατο το πρωί στις 10 Ιουνίου για να ανακαλύψουν την ομορφιά του χώρου.