Το Σάββατο και όχι αύριο το πανηγύρι στην νησίδα των Αγίων Θεοδώρων

17.29

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη κυρίως στις βόρειες περιοχές  της Κρήτης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων η βροχή θα κρατήσει μόνο μία ημέρα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ψιλόβροχο την Παρασκευή. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο δήμος Χανίων και η ενορία Αγίας Μαρίνας που συνδιοργανώνουν αύριο στην νησίδα των Αγίων Θεοδώρων πανηγύρι ενημερώνουν το κοινό ότι η  εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί. 

Συγκεκριμένα , ο Δήμος Χανίων, η ενορία Αγ. Μαρίνας, η τοπική κοινότητα Αγ. Μαρίνας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας “Τα Θεοδωρού”, ο σύλλογος επιχειρηματιών Αγ.Μαρίνας και η ποδοσφαιρική ομάδα «Γρανίτης» Αγίας Μαρίνας συνδιοργανώνουν και φέτος το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην νησίδα των Αγίων Θεοδώρων το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων.Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε ετήσια βάση και είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο οι Δημότες των Χανίων όσο και οι επισκέπτες-τουρίστες- προσκυνητές το υπέροχο αυτό νησάκι με την μεγάλη οικολογική σημασία και τον σημαντικό ρόλο του στην διάσωση του προστατευόμενου κρητικού αίγαγρου.
Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νησίδα γίνετε προσπελάσιμη μόνο για εκείνη την ημέρα.

Οι μετακινήσεις για την νησίδα θα ξεκινήσουν από τον 2ο μώλο της Αγ. Μαρίνας (πίσω από το Φαρμακείο) 07:00 το πρωί , το πρώτο πλοιάριο και το τελευταίο θα είναι στις 13:00 το μεσημέρι για την νησίδα. Η επιστροφή από τη νησίδα προς την Αγ. Μαρίνα. θα είναι το αργότερο15:00 το μεσημέρι. Επίσης τις ίδιες ώρες θα αναχωρεί πλοιάριο από το λιμανάκι του Πλατανιά.

Το εισιτήριο για την μεταφορά των προσκυνητών προς και από την νησίδα είναι 5,00€ στο σύνολο ενώ η μεταφορά των παιδιών μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

Στον εορτασμό θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. .