Το σημείωμα που ανατρέπει τα δεδομένα: Δολοφονήθηκε τελικά ο Kurt Cobain;

13.40

O Kερτ Κομπέιν ακόμη και 21 χρόνια μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να απασχολεί τα ΜΜΕ. Τώρα όχι με το ενδεχόμενο αυτοκτονίας του, αλλά με το ενδεχόμενο… δολοφονίας του. Επισήμως, ο διάσημος τραγουδιστής των Nirvana αυτοκτόνησε στις 8 Απριλίου του 1994, όμως ένα νέο ντοκιμαντέρ ανοίγει ξανά τα σενάρια που μιλούν για δολοφονία.

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο  Soaked in Bleach (βρεγμένος στην χλωρίνη) αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγες μέρες και η Κόρτνεϊ Λοβ, η σύζυγος του Κομπέιν, καθόλου δεν χαίρεται για αυτό, αφού αφήνει υπόνοιες όχι μόνο για δολοφονία του τραγουδιστή, αλλά καταδεικνύει και την ίδια ως αυτουργό.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τα γεγονότα από την οπτική πλευρά του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τομ Γκραντ  του ανθρώπου που είχε προσληφθεί από την Λοβ  για να βρει τον άντρα της τις ημέρες που είχε εξαφανιστεί και τελικά βρέθηκε νεκρός. Μετά το ντοκιμαντέρ,  Νορμ Στάμπερ,  επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος του Σιάτλ από το 1994 έως το 2000 υποστηρίζει ότι η έρευνα για το θάνατο του Κομπέιν πρέπει να ανοίξει ξανά.

Η ιατροδικαστής Χάιντι Χάραλσον, παρουσίασε τα ευρήματα της από μια λεπτομερή ματιά στο σημείωμα αυτοκτονίας που η Κόρτνεϊ είχε κρατήσει σε θυρίδα ασφαλείας μετά το θάνατο του συζύγου της. Η Χάιντι εξηγεί ότι η έρευνα ανακάλυψε ένα φύλλο «πρακτικής γραφής», το οποίο βρέθηκε στην τσάντα της Κόρτνεϊ το οποίο περιείχε διάφορα γράμματα της αλφαβήτου συγκρίνοντάς τα με το σημείωμα αυτοκτονίας. Το «φύλλο πρακτικής» περιέχει συνδυασμούς γραμμάτων τα οποία βρίσκονται στο κάτω μέρος του σημειώματος αυτοκτονίας.

«Είναι πιθανόν κάποιος να έχει μιμηθεί πράγματι τη γραφή του, ειδικά σε αυτές τις τελευταίες γραμμές», υποστηρίζει.

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τομ Γκραντ έχει υποστηρίξει ότι το σημείωμα ανακοινώνει ότι ο Κομπέιν εγκαταλείπει την σύζυγό του και αποσύρεται από τη μουσική, αλλά δεν αποχαιρετά τη ζωή. Πρόσθεσε επίσης ότι οι τελικές γραμμές στο κάτω μέρος του σημειώματος, που συνεπάγονται αυτοκτονία, προστέθηκαν εκ των υστέρων από άγνωστο άτομο.

Για την ιστορία, η Κόρτνεϊ Λοβ έχει προσπαθήσει να εμποδίσει την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ στους κινηματογράφους, αφού σύμφωνα με τους δικηγόρους της παρουσιάζει μία εντελώς λανθασμένη εικόνα των γεγονότων που έχει στόχο να την κατηγορήσει με βάση θεωρίες συνωμοσίας.

toratora.gr