Το συμβόλαιο της Ελεονώρας για την καινούργια εκπομπή

17.10

Πολλά έχουν γραφτεί για την καινούργια εκπομπή που ετοιμάζει η Ελεονώρα Μελέτη και όπως φαίνεται ήταν και ο λόγος της αποχώρησής της από το STAR.

Η παρουσιάστρια αποφάσισε να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή life style και για αυτό ετοίμασε τον πιλότο μιας καινούργιας εκπομπής που θέλει να παρουσιάσει. Αντίθετα μάλιστα με όσα λέγονται και γράφονται, η εκπομπή αυτή δεν είναι για extreme sports, αλλά ούτε και ταξιδιωτική με σκοπό να παρουσιάσει διάφορα μέρη. Το concept της σχεδιάστηκε πριν από μερικούς μήνες από την ίδια και τον επί σειρά ετών συνεργάτη και αρχισυντάκτη της εκπομπής της Θέμη Μάλλη. Η ιδέα λοιπόν βασίζεται στις… λέξεις και την έρευνά τους. Παίρνοντας λοιπόν μία λέξη κάνουν έρευνα γύρω από αυτήν, καταγράφοντας το πώς… ερμηνεύεται. Για παράδειγμα, στον πιλότο της εκπομπής χρησιμοποίησαν τη λέξη "ελευθερία" και για να καταγράψουν ορισμένες από τις διαστάσεις της, ταξίδεψαν στην Ολλανδία, θέλοντας έτσι να… αποφύγουν και τη δημοσιότητα για το τι ετοίμαζαν. Στο Άμστερνταμ η Ελεονώρα μίλησε με πολύ κόσμο, μιλώντας για την "ελευθερία" όπως την εκφράζουν εκεί είτε με τη χαλαρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά, είτε με την ασφάλιση των ιεροδούλων, ενώ στην έρευνά τους για την ελευθερία της έκφρασης στάθηκαν και στο ότι η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα που τελέστηκε γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Η εκπομπή λοιπόν είναι έρευνας και ο πιλότος δόθηκε πρώτα στο STAR, αλλά τα στελέχη του σταθμού ήθελαν την Ελεονώρα να συνεχίσει τη μεσημεριανή εκπομπή life style και έτσι η παρουσιάστρια έδωσε τον πιλότο και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, καταλήγοντας τελικά σε συμφωνία με το Ε. Και μπορεί να μην έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι την επόμενη σεζόν η εκπομπή θα βγει από τη συχνότητα του Ε και θα προβάλλεται μία φορά τη βδομάδα.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, αφού θα έχει λήξει και το συμβόλαιο της Μελέτη με το STAR.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η Μελέτη με τον Μάλλη έχουν ήδη προγραμματίσει τα θέματα έρευνας για τις υπόλοιπες εκπομπές και τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο με σκοπό η εκπομπή να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο και να προβάλλεται μία φορά τη βδομάδα.

newsit.gr