Το Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Νομού Χανίων συμμετέχει στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

13.06

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ? ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση με τη μορφή κατεπείγοντος, το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει ανατροπές στο ασφαλιστικό και ένταση της φοροκαταιγίδας.
Το πολυνομοσχέδιο αυτό, που έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα αλλά και το τρίτο μνημόνιο, είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο:
– Αυξάνονται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη, ενώ στην περίπτωση των 40 χρόνων ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη. Επίσης επιβάλλεται επιπλέον ποινή 10% στη σύνταξη για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Παράλληλα με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δρομολογεί τη δραστική περικοπή που μπορεί να ξεπερνά το 20% των «πλούσιων» συντάξεων πάνω από τα 1000?.
– Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια. Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, δηλαδή οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο ακόμα και για ενοίκια που δεν εισπράττουν.
– Για τον ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο ένα ευρώ από τα πέντε ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα το όριο για την παραγραφή της οφειλής. Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και σε παραδοσιακούς οικισμούς και ακίνητα άνω των 100 ετών.
– Για τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πιο αυστηρό.
– Προβλέπονται ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
– Διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προς τον ΟΣΕ και τα χρέη του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Το νομοσχέδιο συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο περιλαμβάνοντας διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές προς τους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στο λαό. Είναι απάτη η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως δικαιότερη κατανομή των βαρών το να πληρώνουν συνεχώς οι φτωχοί, αφού οι εξαθλιωμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην κυβέρνηση, ΕΕ, μονοπώλια που καταστρέφουν τη ζωή μας.
Το ΔΣ του σωματείου μας πήρε απόφαση να συμμετέχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ και ώρα 7:30μμ στη πλατεία Νέων Καταστημάτων και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να είναι εκεί. Να δώσουμε όλοι μαζί απάντηση στο δρόμο που στρώνει η κυβέρνηση σε εμάς και τις οικογένειές μας

Κλιμακώνουμε με πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 22/10 και προετοιμασία γενικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.