Το Υπ. Τουρισμού της Ρωσίας έκανε επίσημα τα αντίποινα – “Μην πάτε διακοπές στην Ε.Ε. για λόγους ασφάλειας”

16.16

Σε αντίποινα προχωρά η Ρωσία προς τις χώρες που βοηθούν την Ουκρανία στον πόλεμο. Καλεί τους Ρώσους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκές χώρες για λόγους αναψυχής αλλά και επαγγελματικούς να αποφύγουν το ταξίδι. Το Υπουργείο Τουρισμού στην οδηγία που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαμονή σε αυτές τις χώρες μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη και ασφαλή επιστροφή στη Ρωσία. Προς το παρόν πάντως στο Ρέθυμνο για παράδειγμα το οποίο επισκέπτονται αρκετοί Ρώσοι κάθε χρόνο δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

Μεγαλύτερο θα είναι το πλήγμα αν κάνουν στροφή τουρίστες από άλλες χώρες, σημειώνουν οι ξενοδόχοι μιας και τα τελευταία χρόνια λόγω και των περιορισμών του κορωνοϊού, η Ρωσία είχε ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των πτήσεων. Το 2019, χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό στη χώρα είχαν έρθει 1.300.000 τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες, ενώ φέτος αναμένονταν 350.000.

Παράλληλα η Επικεφαλής του Υπουργείου Τουρισμού, Ζαρίνα Ντογκουζόβα, συνιστά στους Ρώσους να ταξιδέψουν προς Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ινδία, το Βιετνάμ και μια σειρά άλλων προορισμών. Ωστόσο οι ξενοδόχοι από την Κρήτη σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται η φετινή σεζόν εφόσον όλα το επιτρέψουν να είναι σε επίπεδα ρεκόρ έλευσης τουριστών.