Το Υπουργείο Υγείας ζητά την είσοδο των εργολάβων – Λήγουν συμβάσεις των εργαζομένων μετά από χρόνια

17.01

Ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη και στη νοσηλεία των ασθενών, καθώς για ακόμα μία φορά φτάνουν στο παρά 5 της λήξης των συμβάσεων τους στα τέλη του μήνα χωρίς να ξέρουν πως θα εξελιχθεί το εργασιακό τους μέλλον.

Από τις 31 Μαΐου ξεκινά η λήξη των συμβάσεων του προσωπικού που έχουν προσληφθεί με τη συγκεκριμένη μορφή εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συλλόγου εργαζομένων σχεδόν το μισό προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας και στόχος του Υπουργείου  είναι η συνεχής μείωση του μόνιμου προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο των τραπεζοκόμων μόνο ένα είναι ο μόνιμος υπάλληλος στο νοσοκομείο.

Το πρωί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε μονόωρη στάση εργασίας παρουσιάζοντας και τα στοιχεία για να γίνουν κατανοητές στον κόσμο οι ελλείψεις. Για παράδειγμα στις δομές ψυχικής υγείας εργάζεται σχεδόν το 1/3 του προσωπικού από τον αριθμό που θα έπρεπε να υπηρετεί στο σύστημα.

Οι εργαζόμενοι τάχτηκαν κατά της εισόδου των εργολάβων στα νοσοκομεία κάτι που το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει ως οδηγία στους διοικητές. Για τον λόγο αυτό οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του διοικητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η σύμβαση των εργαζομένων θα ανανεωθεί για μόλις τρεις μήνες ακόμα, δηλαδή για την περίοδο του καλοκαιριού που οι αυξάνεται και ο αριθμός των αδειών, ενώ αναμένεται και η συζήτηση στα διοικητικά συμβούλια για την είσοδο των εργολάβων στους κλάδους της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.