Του πήραν γεωπονικά προϊόντα και φυτοφάρμακα αξίας άνω των 20.000 ευρώ

11.14

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το γεωπονικό κατάστημα του κ. Γρηγόρη Δαμουλάκη στο Στόμιο της Ιεράπετρας, είδε την αποθήκη του οποίου να είναι άδεια μπαίνοντας από γειτονικό οικόπεδο τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας.

«Μου έκλεψαν 10.000 σπόρους αγγουριάς, 500 κουτιά και μπουκάλια με φυτοφάρμακα για θερμοκηπιακές καλλιέργειες κηπευτικών, λιπάσματα και φίλτρα αρδευτικού νερού. Το κόστος όλων των αγροτικών εφοδίων που μου πήραν αγγίζει με μια πρώτη εκτίμηση τις 20.000 ευρώ», μας είπε, έχοντας καταγγείλει την κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ο γεωπόνος κ. Δαμουλάκης.

«Έκρυψαν το αγροτικό τους αυτοκίνητο ανάμεσα στα δέντρα στο γειτονικό οικόπεδο, για να μη διακρίνονται από τους περαστικούς της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας-Βιάννου, έπειτα έκοψαν με ψαλίδι την περίφραξη του δικού μας οικοπέδου και κόβοντας με το ίδιο ψαλίδι ένα τμήμα του συρματοπλέγματος της αποθήκης μπήκαν στο εσωτερικό, άνοιξαν την πίσω πόρτα και μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους τα κλοπιμαία σε κιβώτια, σπάζοντας και την πίσω αλουμινένια πόρτα του μαγαζιού. Εκτιμώ ότι η επιχείρηση αυτή χρειάζεται τουλάχιστον τρία άτομα και έχω ήδη στο μυαλό μου τους πιθανούς δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τους άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας», μας είπε ο κ. Δαμουλάκης.

Κάποιοι επιτήδειοι συγκροτούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή αδίστακτες σπείρες “ποντικών”, που έχουν μάθει να καλλιεργούν με ξένα αγροτικά μηχανήματα, εφόδια και εργαλεία, καθώς μπαίνουν τη νύχτα σε γεωπονικά καταστήματα, αγροικίες, θερμοκήπια και αποθήκες, και κλέβουν ό,τι έχουν ανάγκη, χωρίς να αποκλείεται και να εμπορεύονται στη μαύρη αγορά πολλά από τα κλοπιμαία.

Εκφράζονται φόβοι ότι σε μερικές εβδομάδες, όταν θα ξεκινήσει η συγκομιδή των κηπευτικών, θα αρχίσουν και πάλι οι κλοπές κηπευτικών από τις αποθήκες, ενώ μόλις ξεκινήσει η συγκομιδή του ελαιόκαρπου, στα τέλη Νοεμβρίου, θα αρχίσουν και πάλι να κλέβουν τσουβάλια γεμάτα με ελιές από τα λιόφυτα.

Υποστελεχωμένη η Ελληνική Αστυνομία και το Δασαρχείο, στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι παλιοί αγροφύλακες και οι αρμοδιότητες της Αγροφυλακής, καλούνται από τους ανυπεράσπιστους αγρότες να αστυνομεύσουν καλύτερα την ύπαιθρο. Για να συμβεί όμως αυτό, και για να έχει καλά αποτελέσματα η αστυνόμευση, θα χρειαστεί να καλυφτούν όλες οι κενές θέσεις της οργανικής δύναμης όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού Λασιθίου.