Τουλάχιστον 11 σκυλιά νεκρά από φόλα σε Νέα Χώρα και Γαλατά στα Χανιά

09.59

Συνεχίζουν απτόητοι την δολοφονική τους δράση άγνωστοι δράστες που δε δίστασαν να ρίξουν φόλα σε τουλάχιστον 11 σκυλιά όπως καταγγέλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων "Η προστασία των ζώων" στις περιοχές του Γαλατά και της Νέας Χώρας,. Παράλληλα σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο Δήμος Χανίων αρνείται να μεζέψει τα πτώματα των ζώων.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

"Τι κι αν λένε ότι το καλοκαίρι μας φτιάχνει τη διάθεση…

Τίποτα δε σταματάει τους "φολαδόρους" που συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους.

Μάλλον γιατί το δηλητήριο που σκορπάνε, το κουβαλάνε οι ίδιοι μέσα τους και το διοχετεύουν στα κρυφά σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Ειδοποιηθήκαμε εχθές το απόγευμα από κάτοικο του Γαλατά ότι βρήκε νεκρό το σκύλο του στην αυλή του σπιτιού του. Στο διπλανό χωράφι,κοντά στο δρόμο και σχεδόν δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής,εντόπισε άλλα τέσσερα νεκρά αδέσποτα ζώα-δύο από τα οποία τα φρόντιζε μέλος του συλλόγου μας.
 

Ειδοποίησε την αστυνομία και θα γίνει μήνυση κατά αγνώστων φυσικά-αφού κανείς δεν είδε τίποτα για ακόμη μια φορά.

Τα ζώα παρέμεναν εκεί και σήμερα ειδοποιήθηκε από τον καταγγέλλοντα η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου που βάσει του νόμου είναι υπεύθυνη για την περισυλλογή των νεκρών ζώων, να απομακρύνει τα πτώματα των άτυχων σκύλων.

Έλαβε αρνητική απάντηση καθώς αρχικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωνε…. αναρμόδιος και είπε στον καταγγέλλοντα να ειδοποιήσει το υγειονομικό.

Μας ειδοποίησε και όταν επικοινωνήσαμε εμείς με το δήμο μας δήλωσαν ότι ναι μεν είναι αρμόδιοι, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για να περισυλλέξουν τα ζώα.Παρόλο που τα ζώα βρίσκονται ήδη σε αποσύνθεση λόγω της ζέστης,παρόλο που δίπλα υπάρχει σχολείο,παρόλο που έχει σταλεί επιστολή από την αστυνομία,ο δήμος εξακολουθεί να αρνείται να περισυλλέξει τα ζώα.

Τελευταία προσχηματική δήλωση είναι ότι δεν είναι υπεύθυνοι γιατί δεν είναι στο δρόμο αλλά εντός ιδιόκτητου χώρου.

Να σημειωθεί ότι τα ζώα βρίσκονται στην άκρη του χωραφιού και στην άκρη του δρόμου και είναι σε κοινή θέα από τους διερχόμενους.

Καθημερινά,μερίδα πολιτών κατηγορεί τα αδέσποτα ότι αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία,επειδή υπάρχουν και περιφέρονται ανάμεσά μας….

Και εμείς αναρωτιόμαστε:

Αποτελούν μεγαλύτερη απειλή απο τα αποσυντεθειμένα πτώματα,έρμαια των υπεκφυγών,της γραφειοκρατείας,του προσδιορισμού των … αρμοδίων και των αναρμοδίων και της μετάθεσης ευθυνών;

Aλλά μάλλον πάλι φταίνε τα αδέσποτα που δε σκέφτηκαν να ξεψυχήσουν στη μέση του δρόμου και πήγαν λίγο παραπέρα,ώστε να είναι ξεκαθαρισμένες οι ευθύνες…Ακόμα και μετά το θάνατό τους αποτελούν -ερήμην τους- αιτία αντιδικίας μεταξύ των ανθρώπων..

Και δίπλα βρίσκεται ένα σχολείο που φοιτούν παιδιά….Ίσως και τα παιδιά του ατόμου που έριξε τις φόλες…