Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων

12.28

Έτοιμοι να αναλάβουν αγωνιστική δράση ενάντια στην επίθεση που δέχεται ο κόσμος της υπαίθρου είναι οι αγρότες και οικτηνοτρόφοι των Χανίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται:

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι η κατάσταση δεν πάει άλλο χρειάζεται άμεσα να οργανώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύσουν εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς η ΕΕ και η κυβέρνηση, μέσω του 3ου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη τη Ελλάδα, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά, μέρος στη σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Για να στήσουμε ισχυρό μπλόκο στην φοροεπιδρομή σε βάρος μας με μέτρα όπως:

* Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

* Η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

* Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

* Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

* Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

Για να συγκρουστούμε με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων, κατά 50%, μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή κ.α.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αύριο Παρασκευή 9 Οκτώβρη 12:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να ανακοινώσουμε το αγωνιστικό μας πρόγραμμα στο νομό. Συντονιζόμαστε με τους αγροτοκτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας συμμετέχοντας την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική ? αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων της Αγροτιάς.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Τσουρουνάκης Σοφοκλής, ο γραμματέας Καβρουλάκης Βαγγέλης.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Σταυριανουδάκης Μανούσος, ο γραμματέας Αλεξανδράκης Κωστής.