Τουριστικοί πράκτορες :Οι δρομοι της Κρήτης ,το βασικό παράπονο των ξένων επισκεπτών

19.13

Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες ευχαριστιούνται τον ήλιο και τη θάλασσα και περνούν ατελείωτες ώρες στις παραλίες της Κρήτης. Φεύγοντας όμως αρκετοί κάνουν παράπονα. Αυτά τα παράπονα φτάνουν στους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες. Οι περισσότεροι διαμαρτύρονται για τις υποδομές, όπως είναι το αεροδρόμιο των Χανίων, αλλά και για τους δρόμους και τον σεβασμό στους πεζούς. Όλα αυτά μας τα ανέφερε ο υπεύθυνος για τις σκανδιναβικές χώρες του τουριστικού πράκτορα TUI στην Ελλάδα κ. Χάνσεν.
 
« Τα ξενοδοχεία, το προσωπικό, οι ανέσεις, όλα είναι πολύ ικανοποιητικά.
Τα μεγάλα εμπόδια, οι προκλήσεις που έχουμε είναι οι υποδομές.
Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι πεζοί, το αεροδρόμιο. Και είναι κάτι πολύ σημαντικό που ενδιαφέρει τους Νορβηγούς. Το περιβάλλον»
 
 
 Φέτος στα Χανιά ήρθαν από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο 120.000  μόνο απο το συγκεκριμένο  γραφείο τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες από Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία. Ήρθαν δηλαδή τόσοι περίπου όσοι είναι οι κάτοικοι όλου του νομού.
 
"Οι περισσότεροι πελάτες της TUI για τα Χανιά είναι από τη Νορβηγία και τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες, από την Αγγλία, η αγορά της Γερμανίας αναπτύσσεται και η Ολλανδική αγορά είναι ακόμα μικρή αλλά προσπαθούμε να την αυξήσουμε χρόνο με τον χρόνο", μας λέει ο υπεύθυνος της TUI Νοτίου Ευρώπης.
 
 
Για τους Διευθυντές της TUI σημασία έχει η σταθερότητα. Με την οικονομική κρίση και τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αλλά και παγκοσμίως, ειδικά με το ξέσπασμα του ιού Έμπολα, δε βάζουν υψηλούς στόχους. Τα καλοκαίρια όπως μας λέει ο υπεύθυνος νοτίου Ευρώπης, η αύξηση στο ρεύμα των τουριστών αφορά κυρίως την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ τον Χειμώνα περισσότερους επισκέπτες έχει η Ισπανία και η Γαλλία.
 
 
Ο κύριοι Χάνσεν και Έφτεϊ ήταν μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων της γαμήλιας τελετής του υπεύθυνου της TUI στην Κρήτη Μανώλη Μαρινάκη με την καλή του Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη. Νύφη και γαμπρός έφτασαν με άμαξες στην εκκλησία.
Μετά το μυστήριο του γάμου ακολούθησε η βάπτιση της κορούλας τους Ασπασίας. 
(Δείτε το βίντεο)