Τον Μάρτιο οι αιτήσεις για τη δημοτική αστυνομία Χανίων

17.16

Είστε άντρας άνω του 1,70 και γυναίκα άνω του 1,63; Η ηλικία σας είναι από 20 έως 35 ετών; Τότε μπορείτε να λάβετε μέρος στην προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στη Δημοτική Αστυνομία. Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια που το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη 1213 ατόμων, επιτέλους φαίνεται πως αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.

Για τον Δήμο Χανίων προβλέπονται συνολικά 37 θέσεις. Μίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, μίας Τεχνολογικής, οποιουδήποτε κλάδου ή ειδικότητας και 35 Δευτεροβάθμιας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, ενώ όσοι κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, όπως στο να τρέξουν 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια) και ένα χιλιόμετρο  σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

Σε ότι αφορά στο ενδιαφέρον για μία θέση στη δημοτική αστυνομία, αυτό είναι πολύ μεγάλο λέει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Ο Δήμος Χανίων προβλέπει 49 άτομα στην υπηρεσία και οι υπόλοιπες 12 κενές θέσεις είναι για πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που θέλουν να επιστρέψουν αλλά και για ενδεχόμενα μεταθέσεων, ενώ η δημοτική αστυνομία θα λειτουργεί σε δύο βάρδιες και πρωί και απόγευμα.