Τον Μάρτιο του 2023 το Εφετείο της Σούζαν Ίτον – “Πρώτη φορά καταγράφηκε βιασμός νεκρού”

14.09

Από τις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Χανίων για να ζητήσει από την έδρα του Εφετείου Χανίων την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του ο 30χρονος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019. Ο δικηγόρος του για λόγους υγείας δε μπορούσε να παραστεί στη δίκη και συνάδελφος του ζήτησε την αναβολή γεγονός που συμμερίστηκαν οι και οι συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας από την πλευρά της οικογένειας Ίτον.

Να θυμίσουμε πως πρωτόδικα του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είχε επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 13 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό της άτυχης 60χρονης βιολόγου η οποία έκανε τζόκινγκ στο δρόμο προς Αφράτα καθώς συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. 2 Ιουλίου του 2019 ο καθομολογίαν δράστης βρέθηκε στον δρόμο της και την ακινητοποίησε χτυπώντας την με το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια τη μετέφερε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο Ξαμουδοχώρι, όπου αφού τη βίασε τρεις φορές την πέταξε από μία τρύπα στο έδαφος σε ένα γερμανικό καταφύγιο, όπου πέρασε μία εβδομάδα για να την εντοπίσουν τυχαία δύο περιπατητές.

Η Βασιλική Πανταζή, δικηγόρος της οικογένειας Ίτον, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά καταγράφηκε ο βιασμός νεκρού ανθρώπου και ελπίζει στο δεύτερο βαθμό ο κατηγορούμενος να μην υποστηρίξει ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα αλλά να παραδεχτεί την πράξη του δείχνοντας την μεταμέλεια του.

Στο Εφετείο στις 16  Μαρτίου του 2023, το παρόν θα δώσει σύσσωμη και η οικογένεια της Σούζαν Ίτον.