Τον Οκτώβριο ξεκινούν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

12.35

Να μελετήσουν τον τρόπο σκέψης και την πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου κάλεσε τους πολιτικούς ο διευθυντής του ιδρύματος Ερευνών και Μελετών στη Χαλέπα Νίκος Παπαδάκης. Όπως είπε ο μεγάλος Έλληνας πολιτικός είναι επίκαιρος όσο ποτέ σε μια χώρα που οι διαπραγματεύσεις καθορίζουν το μέλλον του λαού. 
 
Φέτος όπως είναι γνωστό συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015.

Η πρώτη εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα σε εκθεσιακό χώρο στην οδό Αμαλίας 14, όπου εγκαινιάζεται στην Αθήνα έκθεση ιστορικού υλικού. Την επόμενη μέρα στο Μαρούσι, 17 του μήνα σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου θα πραγματοποιηθεί η καντάτα για χορωδία και ορχήστρα "Ωδή στον Ελευθέριο Βενιζέλο".


 
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου από την πλευρά του τόνισε ότι η συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού, σχολιάζοντας παράλληλα τον άδικο θάνατο του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη.
 
Στα Χανιά στις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται η παρουσίαση συλλογικού τομου Ελευθέριος Βενιζέλος και πολιτιστική πολιτική, ενώ τον Ιανουάριο σε στρογγυλό τραπέζι θα τεθούν οι ιδεολογικές αντιλήψεις και η πολιτική φιλοσοφία του Βενιζέλου και τους ομιλητές θα συντονίζει η Βίκυ Φλέσσα.
 
Τέλος σε ότι αφορά στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου και τις εργασίες ανακαίνισης που εκτελούνται εκεί ξεκίνησαν οι προσφορές για το διαγωνισμό του δεύτερου σκέλους του έργου που είναι το μουσειακό μέρος. Αρχές του 2015 η οικία εκτιμάται ότι θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της στο κοινό.