Τους δράστες που λήστεψαν γνωστό γιατρό των Χανίων αναζητούν οι αρχές

14.49

Κλιμακώνεται η βία και στην Περιφέρεια με την κοινωνία των Χανίων να έχει σοκαριστεί από τη θρασύτατη ληστεία σε βάρος ζευγαριού στο σπίτι τους, χτες αργά μετά τα μεσάνυχτα.

Δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες φορώντας κουκούλες διέρρηξαν την οικία γνωστού γιατρού και ακινητοποίησαν τον ίδιο και τη σύζυγο του με σκοπό να τους ληστέψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες μιλούσαν ελληνικά χωρίς αυτό να αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί να είναι και αλλοδαποί.

Ο ιατρικός σύλλογος καταδικάζει το γεγονός καθώς η ληστεία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί χειρότερα αν ο 76χρονος γιατρός δεν κατάφερνε να ειδοποιήσει την κόρη του η οποία έσπευσε με την αστυνομία.

Πιο αναλυτικά, ο γιατρός κάποια στιγμή κατάφερε να σπάσει τα δεσμά του και αμέσως κάλεσε την κόρη του για βοήθεια, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δράστες οι οποίοι έψαχναν στο σπίτι. Η κόρη του με τη σειρά της ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε στην οικία του γιατρού στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Ματθαίου, και μόλις οι ληστές αντιλήφθηκαν την αστυνομία έγιναν καπνός από την πίσω πλευρά του σπιτιού όπου χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι πριν προλάβει να τους προσεγγίσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο χρονικό διάστημα που παρέμειναν στο σπίτι κατάφεραν να αφαιρέσουν το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ να σημειωθεί πως το προηγούμενο βράδυ εικάζεται πως οι ίδιοι είχαν ρίξει φόλα στα σκυλιά της οικογένειας που φυλάνε το σπίτι.

Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες ζητά από την αστυνομία ο ιατρικός σύλλογος Χανίων για να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.

Περισσότεροι αστυνόμευση ζητούν οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου.