Τους έδιναν αποφάγια, τους έντυναν με φαρδιά ρούχα – Προθεσμία στους 7 συλληφθέντες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά

18.29

Οι 400 σελίδες της ογκώδους δικογραφίας που διαβιβάστηκε σήμερα στον Ανακριτή Χανίων για τα όσα συνέβαιναν στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά μετά από έρευνα 10 μηνών από την ασφάλεια, σοκάρουν. Το πρωί οι αρχές εκτέλεσαν το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου σε βάρος 7 ατόμων με την κύρια κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τις δύο συνιδιοκτήτριες της δομής, μητέρα και κόρη, τον ψυχίατρο και τον γενικό γιατρό και 3 νοσηλευτές, 2 γυναίκες και έναν άντρα με τους δύο να φέρονται να έχουν συγγενική σχέση με τις ιδιοκτήτριες.

Τόσο οι ίδιοι οι συλληφθέντες όσο και οι δικηγόροι τους ζήτησαν και έλαβαν της 48ωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία στην οποία τους αποδίδονται επιπλέον κατηγορίες όπως της ανθρωποκτονίας, για τουλάχιστον 30 υποθέσεις και της απόπειρας άλλων οκτώ, της απάτης , του Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων», της πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, και τέλος της έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Από την έρευνα των αρχών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 105.000 ευρώ καθώς και κοσμήματα ως προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις ενώ στη δικογραφία αναφέρονται πως εμπλέκονται ακόμα 29 άτομα ανάμεσα τους

 

ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ:

 

  • 10 εργαζόμενοι του οίκου ευγηρίας
  • 12 δημόσιοι υπάλληλοι
  • 2 συμβολαιογράφοι
  • 2 μεσίτες και
  • 2 γιατροί του νοσοκομείου Χανίων

 

Συνολικά οι εμπλεκόμενοι είναι 36, 35 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

 

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 3.000.000 ΕΥΡΩ!

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας αναφέρεται ότι η χρονική διάρκεια δράσης της εγκληματικής οργάνωσης τοποθετείται από την 5-5-2009 έως την 5-5-2021, δηλαδή  12 χρόνια στα οποία φέρεται να έγιναν και  παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, ύψους 3.000.000 ευρώ!

Τα μέλη της οργάνωσης λέει η δικογραφία αποκόμισαν με τις παράνομες πράξεις τους περιουσιακό όφελος το οποίο υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.


ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ…

Τέλος μεγάλο μέρος των 400 σελίδων περιλαμβάνει με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων , όπου φέρεται να κόστιζε ο κάθε φιλοξενούμενος σε φαγητό λιγότερο του ενός ευρώ την ημέρα, αφού οι τροφές ήταν χαμηλής ποιότητας και τους δίνονταν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων. Για να μη φαίνεται το πόσα κιλά είχαν χάσει στους συγγενείς η δικογραφία λέει ότι τους δίνονταν ευμεγέθη ρόμπες.