Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. “Βόλτα” με διασωληνωμένο ασθενή για ένα ασανσέρ!

06.56

Το περιστατικό που καταγγέλλεται από τον σύλλογο εργαζομένων, στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια υποανάπτυκτη χώρα ή σε καποιο μέρος που έχει πληγεί από σεισμό ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή και όλα υπολειτουργούν.

Η εικόνα η εξής: Ένας ασθενής πάνω σε φορείο, διασωληνωμένος στο δρόμο για το δωμάτιο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Γύρω από το φορείο οι τραυματιοφορείς και οι γιατροί, και όλοι να πηγαίνουν από ασανσέρ σε ασανσέρ στο ισόγειο, για να δουν ποιο λειτουργεί…

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων:

 

“Επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε επισημάνει την απαράδεκτη και προβληματική λειτουργία των ανελκυστήρων του Νοσοκομείου τους τελευταίους μήνες. Πολλές φορές κάποιοι από τους ανελκυστήρες  τίθονται εκτός λειτουργίας (αυτή την περίοδο δεν λειτουργούν οι 2 από τους 4 μεγάλους ανελκυστήρες), ενώ οι υπόλοιποι έχουν προβληματική λειτουργία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στους τραυματιοφορείς που καθημερινά μεταφέρουν με τους ανελκυστήρες δεκάδες ασθενείς με φορεία και αμαξίδια. Παράλληλα δημιουργείται μεγάλη δυσκολία για το  εργατικό προσωπικό που μετσφέρει καθημερινά δεκάδες φορτία με υλικά και φάρμακα από τις αποθήκες και το φαρμακείο που βρίσκονται στο υπόγειο προς τις κλινικές που βρίσκονται στους ορόφους.

Η αγανάκτηση των εργαζομένων έφτασε στο απροχώρητο με πρόσφατο περιστατικό που διασωληνομένος ασθενής σε σοβαρή κατάσταση που μεταφερόταν από τραυματιοφορέα και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών για να εισαχθεί στη ΜΕΘ, έκανε βόλτες στο ισόγειο του Νοσοκομείου μέχρι να βρεθεί και να έρθει ασανσέρ που να χωρά το συγκεκριμένο φορείο για να ανέβουν στον 3οόροφο όπου βρίσκεται η ΜΕΘ. Σε άλλο πρόσφατο περιστατικό, η νυχτερινή καθαρίστρια του Νοσοκομείου εγκλωβίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά σε έναν από τους ανελκυστήρες που παθαίνουν συνεχώς βλάβες.

Δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση. Ζητούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η κανονική και ασφαλής λειτουργία των ανελκυστήρων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή και θα ζητήσουμε τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους”.