Τραγικό τέλος για τον Ελληνα του Χάρλεμ

13.55

Νεκρός βρέθηκε γύρω στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και ο 42χρονος Ελληνας ο οποίος αγνοούνταν από την Τετάρτη, μετά την έκρηξη η οποία ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ και συγκλονίζοντας τη Νέα Υόρκη.

Ενας ένοικος κάλεσε την εταιρεία παροχής αερίου Consolidated Edison στις 9.13 το πρωί της Τετάρτης και ανέφερε έντονη μυρωδιά γκαζιού στην περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια της 116ης οδού και Park Avenue. Είκοσι λεπτά αργότερα, τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο από την έκρηξη.

Οι πληροφορίες πως ο 42χρονος Ελληνας βρέθηκε σε ένα από τα νοσοκομεία της περιοχής του Χάρλεμ δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς η σύζυγός του και ο φίλος του Ευάγγελος Αλκιμος τον αναζήτησαν σε όλα τα νοσοκομεία που έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν κανένα ίχνος του μέχρι χθες.

Την ώρα της έκρηξης ο Ανδρέας Παναγόπουλος βρισκόταν εντός του κτιρίου καθώς πολύ πρόσφατα είχε ξεκινήσει να εργάζεται από το σπίτι για τη δημιουργία ενός internet project το οποίο και επρόκειτο σύντομα να ολοκληρώσει.

Δραματικές υπήρξαν οι στιγμές της αναζήτησης και για τον πολύ στενό του φίλο Ευάγγελο Αλκιμο, ο οποίος είχε φιλοξενηθεί για ένα διάστημα στο σπίτι του Ανδρέα Παναγόπουλου ενώ στη συνέχεια νοίκιασε ένα διαμέρισμα στον κάτω όροφο, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει μετακομίσει σε άλλη περιοχή.

«Ωρες τον αναζητούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να τον εντοπίσουμε πουθενά. Ενώ από νωρίς μας είχαν πει ότι βρέθηκε και νοσηλεύεται, όταν φθάσαμε για να τον βρούμε, δεν υπήρχε πουθενά. Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για την έκρηξη προσπαθήσαμε να τον βρούμε στο κινητό το οποίο στις πρώτες κλήσεις καλούσε κανονικά, αλλά μετά σταμάτησε να ανταποκρίνεται», έλεγε λίγο πριν τον εντοπισμό του φίλου του ο κ. Αλκιμος.

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη της Τετάρτης φθάνει μέχρι στιγμής τους 8 και δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη οκτώ άτομα εγκλωβισμένα στα συντρίμμια. Δεκάδες είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με απόλυτη σιγουριά για την εξέλιξη της υγείας κάποιων από αυτούς.

Στέλλα Κεμανετζή