Τρεις Ελληνες νεκροί από το Norman Atlantic – Εννιά αγνοούμενοι

10.04
Σε δέκα ανέρχονται τελικώς οι νεκροί από το δυστύχημα του πλοίου Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τρεις Ελληνες, όπως επιβεβαιώθηκε από το Λιμενικό Σώμα, λίγες ώρες πριν από την Πρωτοχρονιά. Εννιά Ελληνες δεν έχουν δώσει ακόμη σημεία ζωής και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν, έπειτα από έντονο διάβημα στις ιταλικές αρχές για την απουσία σχετικής πληροφόρησης, τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία. Από τους νεκρούς έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις αλλοδαποί ενώ δύο ακόμη παραμένουν μη ταυτοποιημένοι.
 
Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των φερόμενων ως αγνοουμένων μέσω της ιστοσελίδας του.
Οι ιταλικές λιμενικές αρχές ανέφεραν ότι συνολικά αγνοούνται 18 επιβάτες του Norman Atlantic, στους οποίους περιλαμβάνονται οι εννιά Ελληνες.
Πρόκειται για τους εξής:
1. Κουφογιώργος Αλέξανδρος
2. Συμεωνίδης Ιωάννης
3. Τσάμης Βασίλειος
4. Νικολάρας Απόστολος
5. Καζαντζίδης Γεράσιμος
6. Σαγιρίδης Νικόλαος
7. Παπαδόπουλος Γεώργιος
8. Καραβαγγέλης Ευάγγελος
9. Σοφός Ιωάννης
Λίγο νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός τρίτου Ελληνα που επέβαινε στο Norman Atlantic, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ύστερα από επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Πρόκειται για τον 58χρονο Νικόλαο Παράσχη, οδηγό βυτιοφόρου από την Ζάκυνθο και πατέρα δύο παιδιών.
Ενδεικτικό της σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την λίστα των επιβατών, αλλά και τον αριθμό των αγνοουμένων, είναι η νέα δήλωση στην οποία προέβη ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».
Χθες, ο εισαγγελέας του Μπάρι, είχε κάνει λόγο για 499 επιβάτες στο μοιραίο πλοίο και εξέφρασε φόβους, ότι λόγω της παρουσίας λαθρεπιβατών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστούν και άλλοι νεκροί στο ναυάγιο.
Εν τω μεταξύ, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότητα το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου Norman Atlantic, που παραμένει σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.