Τρία σκυλάκια ψάχνουν σπίτι. Πέθανε η ιδιοκτήτρια τους στα Χανιά…

19.59

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων δε θέλουν να ζήσουν τη στιγμή που θα πεθάνει το κατοικίδιο τους καθώς είναι ένα μέλος της οικογένειας τους. Τι γίνεται όμως όταν συμβαίνει το αντίθετο; Πολλές ιστορίες παγκοσμίως έχουν συγκινήσει για σκύλους που περιμένουν το αφεντικό τους για μήνες έξω από νοσοκομεία. Αυτή τη φορά στα Χανιά, πριν ένα μήνα μια 48χρονη έφυγε από τη ζωή. Μαζί της πριν μπει στο νοσοκομείο είχε 4 σκυλιά. Οι συγγενείς της είπαν στο φιλοζωικό σύλλογο Χανίων ότι δε μπορούν να αναλάβουν τα ζώα.
 
Εδώ και τρεις μήνες από όταν μπήκε η 48χρονη στο νοσοκομείο ο φιλοζωικός πρόσεχε τα σκυλιά. Το ένα υιοθετήθηκε αλλά μένουν άλλα 3 θηλυκά τα οποία ψάχνουν σπίτι. Το ένα είναι μεγάλο σε ηλικία και άρρωστο ο φιλοζωικός όμως έχει αναλάβει τα έξοδα της περίθαλψης του. Τα άλλα δύο είναι υγιέστατα.
 
Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου «Η προστασία των ζώων» δε μπορούν να αναλάβουν άλλο την φιλοξενία αδέσποτων και σε πρόσφατη συζήτηση στο Δήμο Χανίων απέσπασαν άλλη μια δέσμευση ωστόσο δε μπορούν να περιμένουν μια λύση τη στιγμή που τα αδέσποτα αυξάνονται στους δρόμους και καλούνται οι ίδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες της πολιτείας.
 
Τέλος, η πρόεδρος του συλλόγου κάνει ακόμα μια φορά έκκληση να βρεθούν οι οικογένειες που θα αναλάβουν τα τρία σκυλιά τα οποία εκτός του ότι έχουν πολύ καλό χαρακτήρα, ήταν και η επιθυμία της ιδιοκτήτριας τους…