Τρίαθλο IRONMAN σε 5 χώρες από την Μάνια Μπικόφ για τις δομές κακοποιημένων γυναικών

17.35

18 γυναίκες και παιδιά φιλοξενεί αυτό το διάστημα ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του δήμου Χανίων, ανάμεσα τους και γυναίκες από την Ουκρανία με τα παιδιά τους. Στα 8 χρόνια λειτουργίας του, ο ξενώνας έχει δεχτεί δεκάδες γυναίκες οι οποίες απευθύνθηκαν στον Δήμο για βοήθεια, για να καταφέρουν να φύγουν μακριά από το κακοποιητικό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Κέντρου είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ ωστόσο οι ανάγκες είναι αρκετές για τον εξοπλισμό της δομής και για αυτό η αθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπικόφ θα τρέξει, θα κολυμπήσει και θα ποδηλατήσει, με πρώτο αγώνα στις 25/11 στο Ισραήλ, για την ενίσχυση σε προϊόντα ύπνου σε ότι αφορά στον ξενώνα των Χανίων.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι ιδιαίτερα επίπονοι για την κα Μπικόφ και θα διεξαχθούν μετά το Ισραήλ σε Νότια Αφρική, Ισπανία, Ιταλία και η τοποθεσία του πέμπτου αγώνα θα αποφασιστεί στην πορεία. Η όλη προσπάθεια αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα έτος.

Η κάθε γυναίκα προτείνεται να μένει στον ξενώνα τρεις μήνες ωστόσο το διάστημα αυτό είναι πολύ μικρό για να ορθοποδήσει, βρίσκοντας σπίτι και δουλειά και δίνεται παράταση μερικών μηνών ακόμα μέχρι αυτό να καταστεί εφικτό.