Τρώτε τα νύχια σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να κόψετε τη συνήθεια

14.18

Είναι μια κακή συνήθεια που έχουν υιοθετήσει πολλοί, κυρίως λόγω άγχους ή για να αντιμετωπίσουν αρνητικές σκέψεις.
Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα δυσάρεστο, δε λείπει όμως και ο κίνδυνος λοιμώξεων εάν ο τραυματισμός που προκαλείται στα δάχτυλα είναι εκτεταμένος.
Εάν και εσείς τρώτε τα νύχια σας, δείτε παρακάτω μερικές στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε.

– Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους κινδύνους
Τα νύχια κουβαλούν βακτήρια από τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή, από χρήματα και πόμολα έως καζανάκια τουαλέτας. Ακόμη και το παραμικρό άνοιγμα στο δέρμα μπορεί να διευκολύνει την είσοδο των μικροοργανισμών. Παράλληλα, το επαναλαμβανόμενο δάγκωμα των νυχιών μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα στη μόνιμη παραμόρφωσή τους.

– Κάντε μανικιούρ
Εάν έχετε όμορφα και περιποιημένα άκρα είναι πιο πιθανό να τα… λυπηθείτε και να αντισταθείτε στον πειρασμό να δαγκώσετε τα νύχια σας. Όσο για τις γυναίκες, μπορούν να επιλέξουν το κόκκινο χρώμα μανό, καθώς είναι συνυφασμένο με το σήμα του Stop, το κόκκινο φανάρι κ.λπ. και αυτό μπορεί να τις αποτρέψει από την κακή συνήθεια.

– Δημιουργήστε περισπασμούς
Όταν έρχεται η επιθυμία να φάτε τα νύχια σας, κάντε κάτι για να απασχοληθείτε. Δείτε ένα βίντεο, περπατήστε μέσα στο σπίτι, μιλήστε στο τηλέφωνο ή κάντε οτιδήποτε μπορεί να σας κάνει να ξεχαστείτε.

– Δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης
Η αντιμετώπιση του στρες είναι μια καλή αρχή για να σταματήσετε το νευρικό δάγκωμα των νυχιών. Δοκιμάστε τις βαθιές αναπνοές ή πιο οργανωμένες μορφές άσκησης όπως η γιόγκα για να απαλλαγείτε από τα καθημερινά βάρη και να υιοθετήσετε μια πιο ανέμελη στάση ζωής.

onmed.gr