Έτσι θα κάνετε την καλοκαιρινή σας εγκυμοσύνη λίγο πιο υποφερτή!

08.31

Η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο ζόρι… Πρόκειται για μία εμπειρία, που την ανέχεσαι μόνο και μόνο για το μωράκι -ή τα μωράκια- που έχεις στην αφόρητα βαριά κοιλιά σου.  Μία εμπειρία που πολλές φορές είναι τόσο επώδυνη, που δε θα την ανεχόσουν για κανέναν άλλο λόγο, για κανέναν άλλον άνθρωπο…

Αν μάλιστα υποστείς και τον καύσωνα ή/και γεννάς τέλη Αυγούστου, η κατάστασή σου είναι οριακή. Η προσωπική εμπειρία του τοκετού πρόωρων διδύμων στο τέλος του καλοκαιριού πριν μερικά χρόνια μας δίδαξε μερικά χρήσιμα μαθήματα… Ιδού λοιπόν τα μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σας λίγο πιο εύκολη.

«Mου 'φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Βγάλτε τα κοσμήματά σας: Δαχτυλίδια, χεριού και ποδιού, στενά βραχιόλια και αλυσίδες, …χαιρετήστε τα. Θα πρηστείτε πριν το καταλάβετε. Αμαρτία είναι να πονάτε κι όλας ή ακόμη χειρότερα να σφηνώσουν στα χέρια σας και να αναγκαστείτε να τα κόψετε!

«Αλάτι ψιλό, πιπέρι χοντρό»
Ξεχάστε τα και τα δύο. Μειώστε το αλάτι για να βελτιώσετε τα επίπεδα κατακράτησης και το ατελείωτο…πρήξιμο.
Μπορεί να επιθυμείτε διάφορα περίεργα πράγματα να φάτε, αλλά αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα πικάντικα, ξανασκεφτείτε το. Πρώτα από όλα τα πολύ καυτερά μπορεί να φέρουν σπασμούς και πρόωρο τοκετό.
Εκτός αυτού, θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Επιλέξτε δροσερά φρούτα, σαλάτες και λαχανικά.

«Π(ι)είτε το νερό, νεράκι»
 Ναι, το ξέρουμε ότι ταλαιπωρήστε από συχνοουρία, αλλά είναι σημαντικό να κρατάτε ενυδατωμένο τόσο τον εαυτό σας, όσο και το μωρό σας.
*Προσοχή: Κρατήστε και την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη, με τα ειδικά σπρέι νερού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Διαλέξτε το πιο υγιεινό, μη αρωματισμένο σπρέι για το πρόσωπο και ψεκαστείτε άφοβα. Πέρα από την ενυδάτωση της επιδερμίδας, θα νιώσετε και εσείς καλύτερα κάθε φορά που θα δροσίζεστε.

mothersblog.gr