Τσίπρας: Δεν έχουμε συμφωνία, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο

12.47
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας, για να προκύψει αμοιβαία επωφελής συμφωνία, βρίσκονται Ελλάδα και ΕΕ, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να βρούμε τρόπους συμβιβασμού» δήλωσε ο Μ.Σουλτς, «η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος έρχεται ο συμβιβασμός» είπε ο Αλ.Τσίπρας που πρόσθεσε πως ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία.
 
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.
 
Λαμβάνοντας το λόγο ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας μάχεται όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωπαϊκή συνεργασία.
 
Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή συνάντηση, υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, σημείωσε ο κ. Σουλτς.
 
Συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας μάχεται για τη δική του χώρα με σωστό τρόπο, στη βάση του προγράμματός του.
 
«Συμφωνήσαμε ότι οι απλοί πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό και τώρα είναι καιρό οι κατέχοντες, όποιοι έβγαλαν τα χρήματά τους από τη χώρα, να συνεισφέρουν στη λύση του προβλήματος. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βασίζεται 100% στη βοήθεια του ευρωκοινοβουλίου γι' αυτό» είπε ο κ. Σουλτς.
 
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας Τσίπρας δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, αν και τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
 
«Η ιστορία της ΕΕ είναι ιστορία διαφωνιών, αλλά στο τέλος της ημέρας συμβιβασμών και κοινών θέσεων. Έχουμε τη θέληση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και να βρούμε μία κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
 
Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε για τη λύση, διορθώνοντάς το κι όχι διαλύοντάς το, είπε.
 
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια βιώσιμη, κοινά αποδεκτή λύση. Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, δεν έχουμε επιτύχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση» κατέληξε.
 
Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 15:30. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν κοινές δηλώσεις, αλλά δεν θα δεχθούν ερωτήσεις.
 
Newsroom ΔΟΛ

 

Newsroom ΔΟΛ