Έβαλαν το πιστόλι στο στόμα του Μαυρίδη και πάτησαν τη σκανδάλη τρεις φορές

07.49

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις δραματικές ώρες που πέρασε ο μουσικοσυνθέτης Τόνυ Μαυρίδης στα χέρια των ληστών στην Άνω Γλυφάδα μέσα στο σπίτι του.

Η ώρα ήταν λίγο μετά τη 01:30 χθες τα ξημερώματα όταν ο Μαυρίδης μαζί με τον φίλο του Σπύρο Βροχίδη, παρατήρησαν από την μπαλκονόπορτα του σπιτιού ένα αυτοκίνητο με τρία άτομα, το οποίο είχε περάσει δυο τρεις φορές με χαμηλή ταχύτητα μπροστά από την μονοκατοικία στην Γλυφάδα και είχε σταθμεύσει έξω ακριβώς από την εξώπορτα του σπιτιού.

Ανυποψίαστος για το τι θα επακολουθούσε ο Μαυρίδης βγήκε για να ρωτήσει τους επιβαίνοντες αν έγινε κάτι.

Ξαφνικά κατέβηκε από το αυτοκίνητο ο συνοδηγός, ο οποίος φορούσε κουκούλα και με προτεταμένο το όπλο του, προς μουσικοσυνθέτη, του λέει: «Μην κουνηθείς στην άναψα».

Αποτέλεσμα ήταν ο γνωστός μουσικοσυνθέτης να παγώσει από την απειλή και έτσι ο οπλοφόρος μαζί πια με τους συνεργούς του, εκμεταλλευόμενος τα δευτερόλεπτα της αδράνειας, να βρεθεί μπροστά στον 45χρονο σημαδεύοντας τον στο πρόσωπο με το όπλο του.

Οι τρεις οπλοφόροι υποχρέωσαν τον γνωστό μουσικοσυνθέτη να τους οδηγήσει στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, όπου εκεί ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους τον φίλο και στιχουργό του 45χρονου.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους έδεσε με ένα σπάγκο τον στιχουργό, ενώ ο συνεργός τους, ρωτούσε επιτακτικά τον μουσικοσυνθέτη πού έχει κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο, χτυπώντας τον με τα χέρια του στο πρόσωπο.

Ο Μαυρίδης σκεπτόμενος και την οικογένεια του, είπε στον κακοποιό πως υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο, αλλά είναι άδειο..

Ο κουκουλοφόρος δεν τον πίστεψε και κατέβηκε στο υπόγειο μαζί με το δεύτερο συνεργό του με σκοπό να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μετά από αυτό ανέβηκαν εκ νέου στο σαλόνι της μονοκατοικίας και χτύπησαν τον Μαυρίδη πάλι για να μάθουν τον κωδικό.

Τελικά και αφού του κόλλησαν το πιστόλι στο κρόταφο, υποχρέωσαν τον 45χρονο μουσικοσυνθέτη να κατέβει μαζί τους στο υπόγειο, όπου και άνοιξε το χρηματοκιβώτιο για να διαπιστώσουν πως πράγματι ήταν κενό.

Από εκεί και έπειτα, ξεκινά νέο μαρτύριο για το γνωστό μουσικοσυνθέτη, καθώς οι κακοποιοί συνέχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, προκειμένου να τους αποκαλύψει που έχει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Espresso", που επικαλείται την οικιακή βοηθό έβαλαν το πιστόλι στο στόμα του Μαυρίδη και πάτησαν τρεις φορές την σκανδάλη. «Την τέταρτη φορά δεν αστειευόμαστε» είπε ο ένας.

Μπροστά στον κίνδυνο ο Μαυρίδης αποκάλυψε στους οπλοφόρους κακοποιούς, που είχε κρύψει ένα ποσό σχεδόν 3.000 ευρώ, αλλά και κοσμήματα του ιδίου και της γυναίκας του. Συνολικά οι κακοποιοί κάθισαν στην μονοκατοικία κάτι παραπάνω από μια ώρα.

Οι κουκουλοφόροι αφού άρπαξαν τα μετρητά έδεσαν με σπάγκο και τον Τόνι Μαυρίδη δίπλα στο στιχουργό φίλο του, και έφυγαν από την μονοκατοικία της οδού Κομνηνών, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο τους.

Ο Μαυρίδης κατάφερε να λυθεί λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Πηγή: Εspresso