Βήμα – βήμα η αναβάθμιση του μονοπατιού Φάλασαρνα – Μπάλος

16.30

Ακόμα ένα βήμα για την ανάδειξη και διαμόρφωση του μονοπατιού από τον Αρχαιολογικό Χώρο Φαλάσαρνας έως και λιμνοθάλασσα Μπάλου, Τοπικής Κοινότητος Πλατάνου και Γραμβούσας, στον Δήμο Κισσάμου, έγινε τις προηγούμενες μέρες με την έγκριση του προσχεδίου της Προγραμματικής σύμβασης για την «Ένταξη στο εθνικό δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, από τον Δήμο Χανίων. Ο Δήμος Χανίων θα υποστηρίξει τεχνικά τον Δήμο Κισάμου για την εκτέλεση του έργου.

Το έργο θα εντοπίσει, θα χαρτογραφήσει και θα αναδείξει την ως άνω διαδρομή κατάλληλη για πεζοπορία λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 558.000 ευρώ, έχει μήκος 14 χιλιόμετρα και είναι δύσκολο σε κάποια σημεία του σημειώνει  η Πολύμνια Σκλαβάκη καθώς διέρχεται από γκρεμό και χρειάζονται κάγκελα για την ασφαλή διέλευση των περιπατητών.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει εγκαταλειφτεί τα τελευταία χρόνια και μόνο κάποιοι ορειβάτες το διέρχονται. Η ένταξη του αναμένεται μετά το καλοκαίρι και, στα τέλη του έτους η δημοπράτηση και στις αρχές του 2024 η σύμβαση.

Το μονοπάτι αυτό θα συνδεθεί με άλλο κύριο μονοπάτι και το οποίο καταλήγει στον οικισμό Καλυβιανή κα στη συνέχεια στον οικισμό της Κισσάμου.

Η ολοκλήρωση των προτεινόμενων έργων όπως οι χώροι ενδιάμεσης στάσης (χώροι αναψυχής) με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31/12/2025.