Βίντεο:Νεκρός 67χρονος Γερμανός περιπατητής -Εντοπίστηκε σε χαράδρα στο φαράγγι της Τρυπητής

15.28

Νεκρός εντοπίστηκε, ο 67χρονος Γερμανός που έκανε πεζοπορία στη διαδρομή Ομαλός – Σούγια . Η σορός του βρέθηκε σε χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι, στο μονοπάτι προς την Τρυπητή με δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής να κινητοποιούνται για τη μεταφορά του. Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε πάρει μαζί του νερό και φαίνεται πως  έχασε τον προσανατολισμό του .

Όλα ξεκίνησαν όταν τις Αρχές ειδοποίησε χθες το μεσημέρι η σύζυγός του 67χρονου που είχε ξεκινήσει πεζοπορία στη διαδρομή Ομαλός – Σούγια, από το ξενοδοχείο – όπου διέμενε με την σύζυγό του – χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει νερό μαζί του.

Όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο φέρεται να έχασε τον προσανατολισμό του με συνέπεια να βρεθεί στο μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι της Τρυπητής την κάλεσε νωρίς το απόγευμα από το κινητό του τηλέφωνο, για να ζητήσει βοήθεια καθώς φέρεται να είχε τραυματισθεί και ζήτησε την παροχή βοήθειας . Η γυναίκα ενημέρωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού και στην συνέχεια – κατόπιν σχετικής συνεννόηση κάλεσε στον  αριθμό 112 με σκοπό οι αρχές να εντοπίσουν το στίγμα του.

Χωρίς να χάσουν χρόνο κινητοποιήθηκαν οι ομάδες διάσωσης

Οι πυροσβέστες μετέβησαν  στην περιοχή όπου διεξήγαν έρευνες εντοπισμού όλη τη νύχτα αφού ο 67χρονοπες φέρεται να έφυγε από  το σημείο όπου είχε δώσει στίγμα το κινητό του. και  μετακινήθηκε .

Τελικά τα ξημερώματα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόκρημνη χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι .

Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό οι αρχές κάνουν έκκληση στους επισκέπτες να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αποφασίζουν να εκδράμουν ειδικά σε ορεινές και δύσβατές περιοχές και πάντα να ζητούν τη βοήθεια οδηγών βουνού .

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος ήταν ορειβάτης και πιθανόν να υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του .