Βίντεο:Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης

20.30

Για δικαίωση της μνήμης της Έφης Τσιχλάκη που βρέθηκε νεκρή το 2016 στα Χανιά έκανε λόγο σήμερα η πλευρά της οικογένειας της . Λίγα λεπτά νωρίτερα η υπόθεση θανάτου της αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά ως ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι αυτοκτονία όπως είχε αποφασιστεί πρωτόδικα το 2017 . Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ο κατηγορούμενος στον οποί ο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών με δικαίωμα αναίρεσης ήταν από το 2016 έως σήμερα ελεύθερος παρά το γεγονός πως είχε δολοφονήσει τη σύζυγό του όπως απεδείχθη στο εφετείο .

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του μεταγενέστερου σύννομου βίου .να σημειωθεί πως από το 8 έτη φυλάκισης αφαιρούνται οι 17 μήνες που είχε εκτίσει αφού είχε παραβιάσει τα περιοριστικά΄μέτρα που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του σε ανακριτική και εισαγγελέα .

Πέφτει στα μαλακά είναι η άποψη του εξαδέλφου του θύματος που γνωρίζει πως ο καταδικασθείς μπορεί να εκτίσει και 3 έως πέντε χρόνια από τα 8 που του επεβλήθησαν για την πράξη του , με δεδομένη την καλή συμπεριφορά του εντός φυλακών .

Να σημειωθεί πως η εισαγγελέας βάσει των εκχυμώσεων και κακώσεων που έφερε το θύμα στο πρόσωπο και το λαιμό έκρινε ότι αποδεικνύεται προσπάθεια του καταδικασθέντα αρχικά να κάμψει την αντίσταση της συζύγου του  και σε δεύτερο χρόνο να την πυροβολήσει .Εξάλλου οι σοκαριστικές φωτογραφίες που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία από το συμβάν και η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη συνέβαλαν στο να πειστεί τόσο η ίδια όσο και η πλειοψηφία του σώματος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης

Επίσης η εισαγγελέας υποστήριξε πως δεν αποδεικνύεται από τη  διαδικασία πως η γυναίκα είχε ψυχιατρικά προβλήματα ή κατάθλιψη .

Ο καταδικασθείς είχε δηλώσει νωρίτερα αθώος επισημαίνοντας πως αγαπούσε τη σύζυγό του  και μένοντας στα περί αυτοκτονίας  της

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, που είχε διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, ο 55χρονος είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών, αποδίδοντας τον θάνατο της γυναίκας σε αυτοκτονία και κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει έφεση η εισαγγελέας Εφετών.