Ξεκαθάρισε τα του ΒΟΑΚ ο Γ. Καραγιάννης – Όσο κινείσαι θα πληρώνεις

16.42

Ο ΒΟΑΚ θα γίνει με διόδια για όλους θα είναι ηλεκτρονικά και δε θα μπουν στις εισόδους των πόλεων. Όση απόσταση κάνεις τόσα θα πληρώνεις είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε καφέ του Κολυμπαρίου και του Ταυρωνίτη. Ο κ. πρώην υφυπουργός υποδομών συνομίλησε με τους κατοίκους και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ξεκαθάρισε το πως θα λειτουργούν τα διόδια.

Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στην προαίρεση του Χανιά – Κίσσσαμος, η οποία προχωράει και θα εκτελεστεί μαζί με το έργο Ηράκλειο – Χανιά.

Η εμπειρία στη θέση Ζαχαριάς με το 6μηνο φανάρι για περίπου 150 μέτρα τοιχίου αντιστήριξης, έδειξε ότι έργο και δρόμος ταυτόχρονα, προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις για τους οδηγούς και στην ερώτηση για το πως θα εκτελεστεί το έργο στον υφιστάμενο δρόμο με τον φόρτο κυκλοφορίας το καλοκαίρι να ανεβαίνει κατακόρυφα ο κ. Καραγιάννης απάντησε ότι όλο αυτό το διάστημα σχεδιάζεται το πώς θα εκτελεστεί το έργο με την μικρότερη όχληση.

Ο κ. Καραγιάννης συνοδευόταν από τους υποψηφίους βουλευτές Βασίλη Διγαλάκη και Γιάννη Κασσελάκη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα στις υποδομές των περιοχών αυτών. Όπως ο ίδιος ανέφερε μέχρι το 2030 έχουν προγραμματιστεί 480 έργα στο νησί προϋπολογισμού 7,5 δις που θα ενισχύσουν το οδικό δίκτυο, θα εκμεταλλευτούν υδατικούς πόρους και θα εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια.

Τέλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων έθεσε στον κ. Καραγιάννη δύο ζητήματα. Το πρώτο ήταν η επέκταση του αντιδιαβρωτικού έργου στην παραλία του Κολυμβαρίου καθώς η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ακόμα τεσσάρων νησίδων ανατολικότερα καθώς και την κατασκευή του σταθμού επιβατών στη Σούδα καθώς ο χώρος που τώρα χρησιμοποιείται είναι ακατάλληλος για τον αριθμό των επισκεπτών. Μόλις χτες 7.500 άτομα κατέβηκαν από τρία κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι.