Ξεκινά άμεσα η διάνοιξη του δρόμου Κίσαμος – Πολυρρήνια | Εν αναμονή της μελέτης για τα σχολεία στην Κίσαμο

17.57

Με χιουμοριστική διάθεση ο Περιφερειάρχης Κρήτης βάζει την υπογραφή του για την ανακατασκευή του δρόμου Κίσαμος Πολυρρήνια. Ένα έργο για το οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι άμεσα θα υλοποιηθεί και το πρωί έπεσαν οι υπογραφές της σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Το στοίχημα είναι να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι με την αύξηση του τουρισμού.

 

Παράλληλα Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκαν στα 5,5 εκατ. ευρώ για οδικά έργα που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Αρναουτάκης στάθηκε και στα 27 εκατομμύρια για έργα οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο των Χανίων και του Ρεθύμνου με την ελπίδα να συμβασιοποιηθούν μέσα στον Μάρτιο.

Ήταν η καλύτερη προσφορά είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης για την ΤΕΡΝΑ που προέκυψε από τον διαγωνισμό για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, λέγοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσει το 2025 με την ελπίδα να ολοκληρωθεί το 2030.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ζήτησε από το κεντρικό κράτος να ενισχύσει οικονομικά την αυτοδιοίκηση και για την πραγματοποίηση μικρών έργων. Τέλος τις πολεοδομικές άδειες περιμένει ο κ. Αρναουτάκης από την ΚΤΥΠ για τα σχολεία στην Κίσαμο ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους μέσω ΕΣΠΑ.