Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Χανίων – Το 90% επιτυγχάνει στις Πανελλήνιες

14.57

Για 11η χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Ένωση φροντιστηρίων ιδιωτικής εκπαίδευσης Χανίων. Οι εγγραφές στο κοινωνικό φροντιστήριο ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 29/06 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Ιουλίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε οικονομικά ευάλωτους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα.

Φέτος στο κοινωνικό φροντιστήριο συμμετέχουν 19 φροντιστήρια τα οποία υπολογίζεται να παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε περίπου συνολικά 40 μαθητές των τριών τάξεων του λυκείου, είτε σε όλα, είτε σε κάποια μαθήματα. Σύμφωνα με τους φροντιστηριούχους ένα υψηλό ποσοστό σχεδόν 90% των παιδιών της κατηγορίας του κοινωνικού φροντιστηρίου, γράφουν καλά στις πανελλήνιες.

Για την ένταξη των μαθητών στο κοινωνικό φροντιστήριο απαιτούνται οικονομικά κριτήρια τα οποία είναι ανάλογα της ένταξης των δικαιούχων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Να σημειωθεί ότι μόνο ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου ξέρει τους μαθητές του κοινωνικού και δεν τους διαχωρίζει στις τάξεις, ενώ δεν αποκαλύπτει ότι λαμβάνουν δωρεάν μαθήματα.