Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στα Χανιά

16.22

Από την οδό Καραϊσκάκη στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Μάχης της Κρήτης ή αλλιώς Κοτζάμπαση ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στα Χανιά. Ο δρόμος έκλεισε για να γίνουν οι τομές στο οδόστρωμα για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΥΑΧ και του ΔΕΔΔΗΕ στο Ανατολικό τμήμα της πλατείας 1866.

Όπως ήταν αναμενόμενο εντοπίστηκαν αρχαία αφού το κέντρο Χανίων έχει χτιστεί πάνω από την αρχαία Κυδωνία και αρχαιολόγοι ξεκίνησαν την αποτύπωση των ευρημάτων. Δε θα προκληθεί πρόβλημα τόνισε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η οδός Καραϊσκάκη θα παραμείνει κλειστεί για τουλάχιστον δύο μέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι αγωγοί και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι πλακοστρώσεις.

Οι πολίτες εμφανίζονται θετικοί για την εξέλιξη των εργασιών και εξοπλίζονται με υπομονή για να αλλάξει το κέντρο της πόλης μετά από δεκαετίες την εικόνα του.

Εκτός από την είσοδο και την έξοδο από την πλατεία 1866, οι γύρω δρόμοι χαρακτηρίζονται ήπιας κυκλοφορίας με αυτήν να επιτρέπεται για ορισμένες ώρες της ημέρας, όταν θα ολοκληρωθούν τα πλακόστρωτα και το έργο παραδοθεί.