Ξεκίνησαν στο Δήμο Χερσονήσου οι δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές / Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

12.15

Με σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες ξεκίνησαν σήμερακαι θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, οι δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις σε παιδιά/μαθητές, καθώς και η Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας και το Σχολικό Bazaar Ενίσχυσης του Οργανισμού στον Δήμου Χερσονήσου.

Τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002. Διοργανώνονται σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, το τμήμα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και υλοποιούνται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στο οποίο καθημερινά βρίσκονται εθελοντικά Γιατροί και Οδοντίατροι, Μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Γιατροί / Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα εξετάζουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Στο Σχολικό Bazaar ο κόσμος μπορεί να αποκτήσει είδη από μία μεγάλη συλλογή σχολικών, συμμετέχοντας ενεργά στο εξειδικευμένο και ολιστικό έργο του Οργανισμού, 24 ώρες το 24ωρο, πανελλαδικά,  δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια.
Πρόγραμμα και οδηγίες

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυϊατρείου «Ιπποκράτης», του Οργανισμού :

  • Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 Λιμάνι Χερσονήσου -ώρες 09:30-13:30
  • 5 & 6 Σεπτεμβρίου – Αιμοδοσία – Δημαρχείο Χερσονήσου, Ελευθερίας 50 Λιμάνι Χερσονήσου – ώρες 09:30-13:30
  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου – Δημαρχείο Γούρνες – ώρες 09:30-13:30

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: Καλαθάκη Μαρία, τηλ.: 2897340034 Δευτέρα – Παρασκευή ώρες 7:00-15:00