Ξεκίνησε στα Χανιά ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο εμβόλιο

15.10

Φαίνεται πως αρκετοί περίμεναν να βγουν τα νέα εμβόλια για να κλείσουν ένα ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού. Από χτες έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών οι οποίοι κλείνουν ραντεβού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια της pfizer . Για τα Χανιά οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από σήμερα στα κέντρα Υγείας Χανίων. Στο πρώτο κέντρο υγείας Χανίων στη λεωφόρο Σούδας γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή και στο 2ο στο παλιό νοσοκομείο κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε κάθε δομή μονοψήφιο αριθμό εμβολίων σε πολίτες ενώ σήμερα για παράδειγμα στο 1ο Κέντρο Υγείας Χανίων είχαν προγραμματιστεί 40 εμβολιασμοί και την Παρασκευή ήδη είναι 31.

Το επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν μπορούν να το κάνουν εκείνοι που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τις δύο δόσεις του Pfizer . Η αναμνηστική δόση συστήνεται σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ή τη νόσηση από κορονοϊό.

Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών και την αύξηση των αιφνίδιων θανάτων υπάρχει η ανησυχία σε μερίδα της κοινωνίας ότι ίσως οι εμβολιασμοί να τους προκαλούν, όμως διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι δε μπορεί να αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μία μέρα στα τέλη Σεπτεμβρίου στην πλατφόρμα, πανελλαδικά κλείστηκαν 12.185 ραντεβού, για την αναμνηστική δόση.